Numele autoarei este Sylvia Pedlar, o stilista americana nascuta in 1901 la New York si decedata in 1972.

In 1929, si-a lansat brandul Iris Lingerie, o firma pe care a condus-o pana in 1970. Intre timp, in ciuda Marii Depresiuni, afacerile mergeau bine. Lenjeria Iris isi datora succesul calitatii inalte a modelelor sale, care intentionau sa concureze cu marcile de lux franceze si cu fanteziile lor cusute manual.

Dar, pe 8 decembrie 1941, dupa atacul japonez de la Pearl Harbor, Statele Unite au intrat in razboi impotriva Germaniei naziste. Imediat, efortul de razboi a fost impus populatiei civile, incepand cu rationalizarea, nu doar cu mancarea.

Sylvia Pedlar nu a fost o exceptie. Pana in 1942, atelierele sale au avut o problema de aprovizionare. Acestea nu mai primeau suficient material pentru a face modelele, motiv pentru care Sylvia decide sa inoveze: Gata cu rochiile lungi de noapte pana in pamant, Sylvia deseneaza un model care necesita aproape jumatate din material.

O haina scurtata, deasupra genunchiului, pana la jumatatea coapsei si bratele goale. Aceasta noutate botezata „rochie de noapte”, in traducere ” furou cu dantela pentru dama”, va cunoaste gloria de dupa razboi. In 1956, actrita Caroll Baker a deranjat spectatorii plimbandu-se in filmul Baby Doll.

Bucata de material, mai mult sau mai putin transparenta, devine un accesoriu de seductie a pin-up-urilor, alaturi de ciorapii de nailon si centura de jartiera, elemente care se imbina perfect. Aceasta este ceea ce a fost numit stilul Baby-Doll. Dar Sylvia Pedlar a urat termenul acesta si a refuzat intotdeauna sa-l foloseasca.

Iar acum conform tuturor spectacolelor Haute Couture, este posibil sa iesiti in haine de noapte, dar nu purtand orice fel de furou transparent-negru cu dantela pentru dama, ci lasand impresia ca sunteti usor imbracat, dar si in ton cu vremurile.

CELE 3 PUNCTE DE STIUT CAND PORTI UN FUROU

  • Determinati lungimea: chiar deasupra feselor este prea indraznet, pana la glezna este prea lung. Lungimea perfecta va fi chiar deasupra genunchiului.
  • Nu exagera, astfel incat evita blana, bijuteriile bling-bling, sau culorile ostentative.
  • Accesorii care se potrivesc: vesta XXL, jacheta din denim, colanti din lana, cizme,

PS: Dantela este intotdeauna binevenita pentru detalii rafinate. Alegeti sa o combinati cu materiale din satin pentru un look irezistibila. Daca preferati bumbacul sau materialele mai confortabile, jucati-va cu efectul hainelor mulate, apropiate de corp sau cu articole din materiale transparente, pentru a aduce rafinament.

Exista o gama larga de furouri, acestea sunt propuse in a fi purtate cu accesorii deschise la culoare si cu diferite forme, mulate, in apropierea corpului sau transparente, cu bustiera.

Sa stiti ca este o piesa puternica, astfel incat sa o accesorizezi in mod exagerat nu este indicat. Pe partea de bijuterii, colierele sunt foarte potrivite.

Cel mai interesant la furou este ca ne ajuta sa ramanem super confortabili si ofera instantaneu o impresie foarte captivanta oamenilor din jur.

Furoul este o piesa delicata care poate fi purtata la diferite ocazii cum ar fi: iesiri in club, serate, nunti. Iti ofera oportunitatea de a atrage atentia tuturor oamenilor spre fizicul tau expus de furou, fara dar si poate.