Indiferent ca ti-ai cumparat de curand un aparat frigorific de ultima generatie  sau ca cel pe care il deti acum are cativa ani deja, acest lucru nu are importanta daca el nu este ingrijit corespunzator.

Atunci cand cumparam un lucru in special un electrocaznic ne dorim ca durata sa de viata sa fie cat mai lunga deoarece in zilele noastre un frigider este indispensabil vietii. De regula un aparat scump vine cu propriile sale avantaje insa acestea sunt neimportante atunci cand nu stiti sa aveti grija ca frigiderul sa functioneze corespunzator..

Pentru asta am pregatit un set de reguli de care trebuie sa tineti seama  daca va doriti sa aveti parte de frigiderul dumneavoasta mai mult timp fara a arunca banii pe reparati sau chiar un aparat nou.

 

~ Daca aveati de gand sa va achizitionati un frigider in curand trebuie sa tineti cont ca este foarte gresit sa il porniti imediat dupa ce a foat adus. Lasati-l cel putin 30 de minute, iar specialisti sugereaza sa fie transportat vertical.

~ Incercati sa nu il lipiti de perete si  sa nu pune-ti mobila in stanga si in dreapta acestuia deoarece acesta are nevoie de sapatiu de ventilatie pentru a face schimb de caldeura cu mediul. Cititi manualul si urmati instructiunile.

~ Probabil si voi tineti minte cand parintii ne certau ca tineam prea mult usa deschisa la frigider si nu intelegeam de ce. Pai aveau depreptate,deoarece atunci cand usa este deschisa aerul cald din camera patrunde in  frigider si pentru a restabili echilibrul temperaturii compresorul trebuie sa depuna mai mult efort cea ce il poate defecta. Specialistii ne recomanda sa nu deschidem usa aparatului foarte des, iar daca o deschidem sa avem grija sa nu o lasam foarte mult timp deschisa si compresorul sa nu functioneze.

~ Lumina din interior se porneste cand usa  este deschisa iar aceasta degaja caldura,pentru a nu  avantjeaza procesul prezentat mai sus  deschideti usa vitrinei  frigorifice cat mai rar  si daca chiar este nevoie.

~ Pentru unele frigidere atunci cand usa a fost inchisa aceasta se blocheaza pentru scurt  timp, in caz ca ai uitat sa iei ceva  si ti-ai adus aminte dupa ce ai inchis usa, asteapata cateva secunde inainte de a o deschide din nou si nu forta manerul.

 

~ Curata-l cat mai des interior exterior, iar pentru cele cu dezghetare automata verificati canalulde scurgere al condensatorului si curatati-l conform manualului.

~ Pentru a nu arede compresorul nu scoateti frigiderul din priza in timpul functionarii acestuia.

~ Verificati ca radiatorul si bobinele sa nu aiba reziduri sau praf.

~ Asigurati-va ca usa se inchde etans pentru o functionare eficienta.

 

Atunci cand vrei sa obtii cele mai bune durate de viata pentru toate frigiderele pe care le ai, va trebui sa tii cont si de informatiile din ghidul, https://afacereazilei.ro/cand-nu-mai-raceste-frigiderul-beko/   care te ajuta sa ramai conectat cu cele mai noi tehnologii si ai mereu frigiderul in foarte buna stare de functionare, astfel incat sa nu fie necesar sa il inlocuiesti mereu.