Încă din Evul Mediu se punea accent pe dezvoltarea societății civile în general și a familiilor în special, motiv pentru care relația de interdependență dintre acestea este destul de mare. Dacă viața economică, socială, politică și culturală de acum este puternic influențată de instabilitatea legislativă și de alți factori externi, atunci familia poate fi puternic afectată și, în unele situații, destrămată. Dacă vrei să-ți menții buna dispoziție în orice situație, fie ea și neplăcută, vei descoperi în continuare cum să procedezi.

Menține-ți buna dispoziție în fiecare situație

Fie că ești la serviciu, fie că te afli acasă cu familia sau cu prietenii este important să acorzi o atenție deosebită relațiilor interumane și armoniei interioare a fiecărui membru, deoarece puține persoane se pot bucura de o bună dispoziție și tonus crescut pe perioada zilei. 

Iată cele 5 sfaturi utile pentru menținerea bunei dispoziții!

1.Începe ziua cu zâmbetul „la purtător” și îi vei determina și pe ceilalți să zâmbească!

Este adevărat că dacă zâmbești vor zâmbi și cei din jurul tău datorită energiei pozitive pe care o emani. Astfel, se creează un microclimat favorabil și relații bazate pe încredere.

2.Consumă fructe și legume proaspete pentru menținerea sănătății fizice care este în strânsă legătură cu sănătatea mentală!

Fructele și legumele proaspete au proprietăți terapeutice sau benefice în vederea menținerii sănătății datorită vitaminelor, fibrelor și mineralelor din compoziția lor.

3.Ia o pauză de ceai și comandă Yogi Tea de pe scufita-rosie.ro dacă vrei să-ți menții echilibrul interior, să-ți slujești spiritul și să socializezi în același timp!

Încă din antichitate se consuma ceaiul în vederea restabilirii unui echilibru perfect între corpul fizic, minte și suflet. Există o mare varietate de arome și gusturi deosebite care te ajută în acest sens.

4.În pauza de lucru practică un sport sau fă mișcare pentru un tonus de invidiat!

Fiecare om este liber să aleagă ce să facă în timpul liber și de aceea mișcarea este o oportunitate de tonifiere a mușchilor și menținerii stării de bine.

5.În perioadele de lucru ai grijă să respecți termenele pentru a evita încărcarea emoțională cauzată de insuficienta capacitate de muncă sau seriozitate!

Când volumul de muncă este crescut este imposibil să nu acorzi o ordine a priorităților activităților importante, pentru a le rezolva și pe celelalte la momentul oportun.

Cum să-ți menții armonia interioară în mod eficient? Iată AICI!

  • Poartă-te cu indulgență, chiar și cu tine
  • Uită problemele din trecut și acceptă să faci pace
  • Exprimă-ți deschis sentimentele în preajma amicilor
  • Evită să te compari cu alte persoane, ci mai degrabă încearcă să te compari cu tine însuți din ziua precedentă
  • Acordă-ți suficient timp de recreere
  • Rezolvă problemele pe rând, nu le începe pe toate odată
  • Pune accent pe seriozitate și punctualitate pentru a le oferi, prin puterea exemplului, o bună educație celor din jurul tău
  • Ai răbdare și acceptă personalitatea fiecărei persoane cu care intri în contact
  • Planifică-ți bugetul în așa fel încât să fie în echilibru cel de venituri cu cel de cheltuieli
  • Organizează călătorii cu familia sau cu prietenii pentru a te deconecta și a veni acasă „cu bateriile încărcate”.

Deoarece timpul este o resursă foarte prețioasă și este ireversibil, ai datoria să te bucuri de viață și să corelezi calitățile fizice cu cele morale și sufletești.

Așadar, dacă vrei să ai o permanentă stare de bună dispoziție ține cont de sfaturile menționate și te poți bucura de compania celor mai potrivite persoane în fiecare zi.

Sursă foto: pexels.com