Sunt mai multe reguli în ceea ce privește o amenajare corespunzătoare a birourilor, astfel încât munca să fie una cât mai productivă, inspirațională, dar și plăcută în același timp. Multe companii din lume au în vedere modul cum sunt organizate birourile, ținând cont de mai multe aspecte atunci când au în vedere o astfel de organizare. 

Acest proces de amenajare birouri ține cont de mai multe lucruri, estetica spațiului fiind un lucru care primează de cele mai multe ori. Trebuie să se țină cont de modul cum oamenii se deplasează în interiorul biroului. De asemenea, se mai ține cont și de modul în care aceștia ar putea lucra mult mai eficient.

Care sunt principalele reguli în amenajarea birourilor?

Oricine își dorește să aibă un birou cât mai bine amenajat pentru că un angajat care se simte bine la locul de muncă, este o persoană mai productivă. De asemenea, aceasta persoană este și mai sănătoasă, precum și mai creativa în același timp. 

Imaginea companiei are și ea de câștigat dacă angajații lucrează într-un mediu cât mai propice pentru a-și face activitatea. Angajații ajung în acest fel să se simtă foarte bine într-o astfel de locație interesantă.

Cu toate că e posibil că inițial această amenajare birouri să coste mai mult, trebuie să știți că ea vă stă la dispoziție cu o mulțime de beneficii interesante. Veți vedea în acest fel că pe termen lung veți ajunge să faceți economii de bani destul de mari. Amenajarea biroului trebuie să țină cont de regulile de design interior, dar și de starea de bine a angajaților. 

În acest fel, spațiul office vă îmbunătăți semnificativ performanța angajaților, iar aceștia se vor bucura de faptul că ajută la succesul afacerii. Ei se vor simți foarte bine la locul de muncă și vor putea profita în acest fel de un mediu cât mai prielnic în care să-și facă activitatea.

Mobilierul potrivit – o necesitate pentru spațiul tău de lucru

Alegerea mobilierului de birou potrivit, dar și crearea unui ambient care reușește să simplifice fluxul de lucru este un aspect important de avut în vedere. În acest fel, veți ajunge chiar să recrutați, dar și să păstrați oameni care se vor bucura să lucreze în cadrul companiei.

Recepția elegantă este un aspect foarte important în cadrul oricărei companii, deci acesta este primul lucru de care să țineți cont în cadrul procesului de amenajare birouri. Atunci când un potențial angajat vă calcă pragul companiei, doriți să-l întâmpinați cu scaune cât mai comode, precum și lobby-uri cu personalitate. Prima impresie este cea care contează cel mai mult din acest punct de vedere, de aceea vă doriți să creați o prima impresie excelentă.

Prima încăpere trebuie să fie amenajată impecabil. Acesta este motivul pentru care trebuie să folosiți mobilier confortabil, să decorați cu tablouri și plante, dar și să alegeți corpuri de iluminat care atrag cu ușurință atenția în acest proces de amenajări birouri office

În același timp, asigurați-vă că cei care ajung la locul de muncă văd prima dată cafeaua, iar aceasta ar trebui să fie una de o calitate cât mai bună. O cafea de calitate contează foarte mult pentru a crea o primă impresie cât mai bună.

Amenajare Birouri: Transformă-ți Spațiul de Lucru într-o Oază de Productivitate

Facilități pentru relaxare

Companiile moderne se interesează și de zonele pentru colaborare și anume că în această amenajare birouri trebuie să se mai țină cont și de acest lucru. Din ce în ce mai multe zone de lucru atipice au început să apară odată cu evoluția tehnologiei wireless, acestea reușind să iasă în evidență prin creativitate, dar și prin inovație. 

Amenajarea birourilor moderne sunt tot mai îndreptate către colaborare, dar și către lucrul în echipă. Din ce în ce mai puține respectă stilul tradițional. Acest lucru înseamnă că vă doriți crearea unor zone confortabile, dar și relaxante în același timp și anume a unor zone în care angajații se pot reuni să discute taskurile legate de job.

Mobilierul trebuie și el să fie unul cât mai ergonomic pentru că oamenii petrec o treime din timp la locul de muncă. Acesta este motivul pentru care este foarte important să se creeze un spațiu cu un impact pozitiv asupra stării de bine. Acest spațiu poate face o diferență majoră pentru angajați, dar și pentru angajator, precum și în relația dintre aceștia.

S-a mai observat că atât timp cât procesul de amenajare birouri este unul cât mai bine făcut, realizându-se un mediu confortabil, atunci și angajații ajung să se simtă mult mai bine la birou, reducând zilele de concedii medicale. Biroul trebuie să fie ergonomic și anume că scaunul trebuie să aibă o înălțime corectă. De asemenea, distanța adecvată a echipamentelor, precum și poziția bună la masa de lucru sunt alte aspecte importante, acestea oferindu-vă confortul pe care îl doriți.

Spații moderne pentru amenajare birouri

Din ce în ce mai multe companii pun accent pe crearea unor spații moderne, iar scaunele de birou sunt apreciate din acest punct de vedere, acestea ocupând un loc fruntaș în lista priorităților. Este important ca scaunele să se poată regla, în funcție de nevoile pe care le are angajatul. O reglare cât mai bună a scaunului de birou ajută din multe puncte de vedere, permițând o circulație adecvată în zona inferioară a corpului. Acest lucru previne în acest fel umflarea sau amorțirea picioarelor.

Un alt lucru pe care îl implică această amenajare birouri este lumina naturală, dar și iluminatul de calitate. Un sistem, de iluminat adecvat este ceva foarte important pentru că lipsa unei luminozități ideale, poate afecta starea de spirit, dar și productivitatea. Există o mulțime de studii care zic că lumina naturală este importantă din punctul de vedere al productivității, aceasta ajutând la îmbunătățirea bunăstării angajaților. 

Trebuie alese totuși sursele de lumină potrivite ținând cont de dimensiunile biroului, dar și de echipamentul potrivit în procesul de amenajări interioare birouri. În același timp trebuie să se realizeze un echilibru între lumina naturală, dar și cea artificială. Aceste doua aspecte sunt și ele importante atunci când vine vorba despre productivitate, dar și despre eficiența angajaților.

Acestea sunt câteva dintre cele mai importante reguli de amenajare birouri pe care o persoană le poate avea în vedere, astfel încât să se bucure de un spațiu de office care încurajează productivitatea, permitandu-le angajaților să se bucure de un mediu de lucru cât mai plăcut.