Responsabilii de ceremonii funerare – ce sunt si cu ce se ocupa?
Un organizator funerar sau un responsabil de ceremonii funerare poate fi o companie independenta de franciza de familie, detinuta de un investitor financiar, o companie semipublica, o organizatie mutuala sau o asociatie.
Este posibil sa alegeti tipul de companie in domeniu funerar in orasul, satul sau orice dupa caz. Atunci cand o persoana draga decedeaza si trebuie sa ii fie organizata inmormantarea, cel mai bine este sa se apeleze la consultanta in domeniu astfel incat fiecare persoana sa stie cu ce se confrunta.
Profesii legate de sectorul funerar
Responsabilii de inmormantari acopera diferite profesii, cum ar fi asistent / consilier de inmormantare, maestru de ceremonii, purtatori, imbalsamator si lucrator in marmura. Acesta din urma desfasoara lucrari in cimitir. Printre altele, el se ocupa de pregatirea concesiunilor pentru inmormantare.
Despre procesul funerar
Cand o persoana moare, este important sa organizezi o inmormantare pentru a le aminti, a le onora si a le jeli. In timp ce ideea generala a inmormantarilor este aceeasi in intreaga lume, detaliile ceremoniei, riturile si atitudinile difera intre culturi.
- Ceremonia funerara incepe cu afisarea trupului sau priveghiul. Acest pas consta in expunerea corpului defunctului in sicriu.
- Funeraliile sunt un serviciu de pomenire care permite prietenilor si rudelor decedatului sa se adune acolo unde se face rugaciune daca decedatul este credincios.
- In aceasta etapa, ascultam adesea discursuri pentru a ne aminti de decedat. Serviciul funerar inseamna inmormantarea sau incinerarea decedatului.
Camera de inmormantare
80% dintre companile de inmormantari ofera un loc de intampinare familiilor si celor decedati. Camera funerara permite rudelor decedatului sa jeleasca intr-un loc potrivit. Funeraria este un loc alcatuit din sali de prezentare care au undeva intre 18 si 20 de ani.
Acest spatiu este intim si confortabil pentru a permite familiei si prietenilor persoanei disparute sa vegheze asupra decedatului lor. Camera de inmormantare este, de asemenea, echipata cu camere reci pentru a incetini descompunerea corpului atunci cand nu a fost efectuat niciun tratament de imbalsamare.
Aceasta camera face posibila pastrarea ramasitelor decedatului daca familiile nu doresc sa vegheze. Corpul va fi astfel bine conservat pana la momentul ceremoniei funerare. Reamintirea despre decedat este o faza importanta in a ajuta pe cei dragi sa planga si sa se descarce de durere.
Diferite slujbe funerare
- Alegerea sicrielor
Organizatorul ceremoniei funerare este obligat sa ofere un sicriu care sa respecte standardele actuale.
- Furnizarea unei urne cinerare
Daca familia alege incinerarea, directorul funerar ofera o urna cinerara.
- Toaleta funerara
Organizarea inmormantarii include in mod necesar toaleta funerara, care difera de imbalsamare, care este un serviciu suplimentar.
- Pune in racla corpul decedatului
Racla este primul moment de separare fizica de decedat.
- Transportul corpului
Transportul este reglementat de reguli stricte. Este interzis transportul unui cadavru intr-un vehicul privat. De aceea, companiile de servicii funerare au obligatia sa asigure clientilor lor transportul sicrielor cu o masina mortuara speciala.
- Inmormantare sau incinerare
Incinerarea si inmormantarea sunt tehnici funerare, pe care companiile de servicii funerare au obligatia sa asigure clientilor lor abele tehnici.
- Imbalsamare
Misiunea imbalsamatorului este acel proces prin care oferi ingrijire de conservare decedatului.
- Furnizare de placi funerare
Placa funerara va permite sa personalizati o bolta funerara, un mormant sau un bust miniatural..
- Concesiune funerara si cinerara
Cumpararea unei concesii asigura durabilitatea inmormantarii.
Cele mai importante traditii la inmormantari ce nu trebuie uitate
La ortodocsi si in conformitate cu invataturile din Biserica nu exista o viata separata pe care omul o are pe pamant si inca una pe car eo va avea dupa moarte. Omul isi continua viata si dupa moarte si de aceea, decesul este considerat trecerea spre Dumnezeu iar crestinii urmeaza mai multe obiceiuri specifice unei inmormantari.
Toate aceste obiceiuri si traditii incep de la momentul in care persoana draga se apropie de finalul vietii sale. In aceasta situatie, rudele sale vor apela la ajutorul unui preot care vine sa ofere ultima impartasanie si ultima spovedanie. Obiceiul este ca rudele sa aprinda lumanari langa patul celui pe cale sa decedeze astfel incat Dumnezeu sa il poata calauzi repede atunci cand sufletul paraseste corpul.
In mometul in care decesul apare surprinzator sau decedatul este departe de casa sau nu este in tara este recomandat sa se apeleze de fiecare data foarte repede la o firma de repatriere decedati pentru a demara procesul de aducere acasa.
In felul acesta, va fi mult mai usor ca trupul defunctului sa ajunga inapoi acasa fara probleme. Recomandarea noastra este sa se apeleze de fiecare data la firme de incredere care pot sa obtina cele mai importante documente intr-un timp foarte scurt si fara nicio problema.
Chiar daca o companie de servicii funerare poate sa asigure tot procesul logistic, de la transport funerar si pana la furnizarea de sicrie si cruci imprimate cu datele decedatului si cu anii in care acesta a trait, preotul local este cel care va trebui consultat cu privire la obiceiurile pentru deces.