Este unul dintre cei mai buni aliati ai nostri din bucatarie, un aparat de uz casnic absolut indispensabil si din ce in ce mai inovator, al carui scop este sa ne faca modul de gatit simplu si eficient. Dar la ce ar trebui sa fim atenti inainte de a cumpara un cuptor?

Daca intentionati sa cumparati un cuptor nou, probabil cautati sfaturi si informatii utile pentru a alege cel mai bun model de pe piata. Printre principalele caracteristici care sunt evaluate mai intai gasim dimensiunea si designul, dar exista si alte aspecte importante de cunoscut si care uneori nu sunt luate in considerare in mod adecvat, doar pentru a fi reconsiderate dupa cumparare si adesea cu un indiciu de regret.

Daca va ganditi sa schimbati cuptorul din bucatarie, cititi mai intai mai jos! Cumpara un cuptor gastronomic de aici.

Primul lucru: este usor de curatat!

Uneori nu va deranjeaza, dar curatarea cuptorului necesita adesea o atentie deosebita, produse specifice si o cantitate echitabila din asa-numita grasime. Tocmai din aceste motive, atunci cand alegem un model nou pentru bucataria noastra, ar fi bine sa luam in considerare si usurinta (sau nu) de curatare.

Cuptoarele de ultima generatie, sunt echipate cu tehnologie pirolitica, un sistem de curatare eficient si rapid. Prin functia de piroliza, cuptorul atinge temperaturi ridicate si transforma toate incrustarile in cenusa: odata ce ciclul este terminat, folositi doar un burete si cuptorul va fi perfect curat.

Si daca nu este suficient, exista si compartimente de gatit, tigai, gratare echipate cu PerfectClean, adica echipate cu un strat special brevetat cu proprietati antiaderente exclusive.

Murdaria incapatanata poate fi indepartata cu usurinta cu un burete si sapun de vase.

Nu una, ci mai multe metode de gatit

Pentru prajire, coacere sau pur si simplu rumenire, sau capabil sa gateasca la temperatura scazuta sau cu gatit cu aburi Cuptorul ideal este cel care ne permite sa gatim confortabil toate preparatele dorite, cu diferite programe de gatit concepute pentru orice reteta.

Unele cuptoare de pe piata astazi, ofera toate aceste metode de gatit si altele deosebit de inovatoare, cum ar fi functia Thermovent plus, perfecta pentru gatit in acelasi timp pe mai multe rafturi, gatitul va fi perfect omogen fara grija de a fi nevoita sa intoarceti tigaia.

Adaugand abur, acea atingere suplimentara!

Ati copt vreodata paine intr-un cuptor combinat sau cu abur adaugat? Sau friptura? Suntem uimiti de modul in care adaugarea de abur in timpul gatitului poate imbunatati semnificativ rezultatul final.

Pentru multe preparate, cum ar fi painea de exemplu, gatitul reprezinta chiar si 50% din succesul retetei, de aceea este esential sa stii sa alegi cuptorul cel mai potrivit. Un cuptor cu abur adaugat va face painea crocanta si aurie in exterior si moale in interior. La fel ca si in cazul fripturii, care va fi frageda si niciodata uscata.

Consumul de energie

Clasa de eficienta energetica este determinata pe baza consumului de energie al aparatului si variaza de la A la G. A corespunde unui consum mai mic de 0,8 Kwh. G corespunde unui consum mai mare de 1,8 Kwh. Cuptoarele nu functioneaza continuu. Prin urmare, alegerea clasei

A asigura un consum redus de energie fara a compromite rezultatul gatitului si va permite sa reduceti consumul de energie electrica al aparatului. Consumul de electrocasnice reprezinta in medie 50% din factura la electricitate. Clasa energetica A + duce la 25% mai multe economii decat clasa A.

Aplicatii speciale, de ce sa fii fara ele?

Dar, pe langa metodele de gatit si adaugarea de abur, exista mai multe! Sau mai bine zis, ar fi bine daca noul nostru cuptor ar avea, de asemenea, acel ceva in plus care l-ar putea face cu adevarat unic si de ultima generatie. Printre functiile sale, ar putea avea si cea specifica pentru dospirea aluatului, posibila datorita unei temperaturi controlate si a unui procent de umiditate care permit aluatului sa creasca in cel mai bun mod posibil intr-un timp scurt.

Sau ar fi interesant ca a avut si functia de uscare, o aplicatie care va permite sa uscati fructele si legumele datorita unui proces studiat care asigura un consum redus de energie, in ciuda timpilor de gatire lungi.

Pentru fiecare aliment, temperatura potrivita!

Un ultim lucru care merita atentia noastra deplina, inainte de a cumpara un cuptor, se refera la temperaturile pe care produsul este capabil sa le atinga. Capacitatea de a seta o gama larga de temperaturi ne permite sa alegem, in functie de prepararea noastra, cea ideala pentru fiecare aliment.

O temperatura foarte ridicata este esentiala in gatit, cum ar fi farinata, de exemplu: cuptoarele pot ajunge pana la 280 ° C. In cele din urma, este, de asemenea, esential ca gatitul in cuptor sa fie intotdeauna omogen si sa se mentina temperatura setata. Ceea ce este un avantaj foarte mare.