Atunci cand deschizi o afacere care vinde produse sau servicii consumatorilor, ai nevoie de o casa de marcat. Daca vrei produse de top, atunci vei apela cu siguranta la case de marcat Datecs, data fiind compatibilitatea crescuta a acestora cu accesorii aferente acestui tip de echipament.

Totusi, pe langa case si accesorii, mai ai nevoie de cateva lucruri. De exemplu, un aspect atat important, cat si obligatoriu este contractul cu un service autorizat de tehnica fiscala. Acesta iti va spune, totodata, mai multe despre obligativitatea conectarii caselor de marcat la ANAF.

De ce trebuie sa conectezi aceste case de marcat la ANAF?

Casele de marcat traditionale vin echipate cu o memorie fiscala care se umple, in timp – cu fiecare tranzactie, memoria fiscala devine din ce in ce mai mica, dupa cum s-ar spune. In momentul in care memoria fiscala este ocupata in totalitate, aceasta trebuie indepartata din casa de marcat si predata la D.G.F.P.

Spre deosebire de modelele traditionale, aceste case de marcat Datecs prezinta un modem de comunicare – si nu numai – care permite conectarea directa la serverele ANAF. Aceasta conectare simplifica semnificativ procesul de predare al memoriei fiscale. Dupa conectare, memoria fiscala este transmisa catre ANAF automat, la finalul fiecarei zi de lucru.

Acest proces este unul benefic deoarece scade drastic riscul aparitiei erorilor – mai ales celor de comunicare.

Cum se conecteaza aceste case de marcat la ANAF?

Conexiunea unei case de marcat Datecs se realizeaza prin intermediul a cinci elemente aditionale (pe langa casa de marcat in sine):

  • O retea de tip GSM/UMTS, reprezentata de modemul de comunicare incorporat in casa de marcat;
  • Un router care se poate conecta la internet si care va comunica datele necesare (memoria fiscala) prin intermediul acestuia;
  • Un APN (access point name) – acesta reprezinta legatura dintre reteaua de tip GSM/UMTS si internetul in sine;
  • Internetul – componenta evidenta si absolut necesar transmiterii memoriei fiscale de la distanta;
  • Serverele ANAF – service-ul specializat in tehnica fiscala are posibilitatea de a te conecta direct la serverele ANAF, datele necesare fiind furnizate de aceasta entitate.

Desigur, intregul proces de conectare a unei case de marcat Datecs la ANAF este putin mai complicat si necesita o oarecare experienta in domeniu. Tocmai de aceea nici nu ai posibilitatea de a realiza aceasta conexiune personal. Fiecare proces realizat asupra casei de marcat trebuie insotit de catre un act/document reprezentativ care sa confirme faptul ca un service a fost responsabil de procesul respectiv.

Cum te mai poate ajuta un service specializat?

Daca detii case de marcat Datecs, indiferent de model, un service specializat poate pune punctul pe i atunci cand vine vorba de toate serviciile aferente, precum:

  • Fiscalizare pentru case de marcat de toate tipurile si brandurile;
  • Predare memorie fiscala catre DGFP;
  • Contract de service (acesta fiind obligatoriu).

Pe scurt, un singur service te poate ajuta sa gestionezi una sau mai multe case de marcat din momentul in care acestea intra in functiune si pana cand devin inoperabile sau li se schimba punctul de lucru. Un astfel de service, care iti ofera servicii complete si integrate aferente domeniului fiscal, este Cria Soft Solutions – magazinul lor online, TehnicaFiscala.ro iti poate spune mai multe despre serviciile si produsele disponibile!