Asigurarea de sanatate: ce acopera si cat costa?
Asigurarea de sanatate, ce ofera un pachet simplu si complet? Ofera o protectie suplimentara in cazul in care va confruntati cu cheltuieli medicale neasteptate din cauza unei boli sau a unui accident.
In Romania, multe servicii medicale sunt gratuite contra platii unui tichet de sanatate, in conformitate cu reglementarile sistemului national de sanatate; cu toate acestea, lucrurile pot fi adesea mai complicate pentru cei care apeleaza la serviciile de sanatate publica: serviciile stomatologice, de exemplu, sunt foarte costisitoare, la fel ca si costul consultatiilor sau al vizitelor la specialisti, cum ar fi oftalmologii si cardiologii, sau al sedintelor cu fizioterapeutii. In plus, trebuie avut in vedere faptul ca timpii de asteptare pentru un examen sau o vizita la o unitate publica sunt adesea foarte lungi, dar daca cineva are nevoie de un serviciu urgent, nu poate astepta.
Asa se face ca multi oameni sunt nevoiti sa apeleze la institutii private, suportand cheltuieli uriase. Iata, asadar, adevaratul avantaj al unei polite de sanatate: siguranta ca, intr-o situatie de urgenta, cheltuielile medicale va vor putea fi rambursate de catre compania de asigurari.
Asigurarea de sanatate: ce este si de ce este necesara
Prin urmare, asigurarea de sanatate este o polita de asigurare optionala care va permite sa beneficiati de servicii medicale private, evitand in acelasi timp cheltuielile costisitoare.
In tari precum Statele Unite, unde nu exista o acoperire medicala universala, majoritatea oamenilor au asigurare de sanatate; totusi, si in Romania, politica de rambursare a cheltuielilor medicale s-a raspandit in randul cetatenilor care doresc o mai mare protectie pentru sanatatea lor si a celor dragi. De fapt, asigurarea de cheltuieli medicale le permite celor care o contracteaza sa se poata trata in sectorul privat, dar cu un ajutor suplimentar.
Asigurarea de sanatate: costuri si tipuri
Exista diferite tipuri de asigurari de sanatate: online puteti gasi informatii despre diferitele modalitati prin care puteti obtine acoperire pentru cheltuielile medicale private, astfel incat sa va faceti o idee despre cea mai buna asigurare de sanatate pentru nevoile personale.
In primul rand, trebuie sa stiti ca asigurarea pentru cheltuieli medicale poate fi extinsa si la membrii familiei sau la angajati, daca o companie o incheie ca beneficiu pentru personal. Acestea sunt cele mai frecvente tipuri de polite de asigurare de sanatate:
- Asigurarea de sanatate cu indemnizatie: asiguratul primeste, de obicei, o suma fixa pentru fiecare zi de spitalizare si, daca este necesar, si pentru fiecare zi de convalescenta post-spitaliceasca. Printre cheltuielile medicale rambursate de asigurare se pot numara si cele legate de ghipsurile datorate fracturilor osoase sau de pierderea financiara datorata faptului ca nu a putut lucra in zilele de spitalizare, un factor foarte important mai ales pentru persoanele care desfasoara activitati independente sau liberale.
- Asigurarea de sanatate cu rambursare: in functie de termenii contractului incheiat, acest tip de polita de sanatate ramburseaza beneficiarului, integral sau partial, cheltuielile medicale suportate in urma unui accident sau a unei boli. Contractul prevede, de asemenea, daca persoana asigurata trebuie sa avanseze sau nu suma de plata pentru a fi rambursata ulterior sau daca societatea de asigurari plateste totul imediat.
- Asigurarea de sanatate pentru invaliditate permanenta: in majoritatea cazurilor, acest tip de polita prevede ca, in cazul unei invaliditati permanente care depaseste un procent specificat in contract, asiguratul primeste o compensatie financiara proportionala cu gradul de invaliditate.
Asigurarile de viata sunt din ce in ce mai populare in zilele noastre, datorita multiplelor beneficoperiri ale beneficoperirilor si avantaje oferite. Iata cateva dintre cele mai importante motive pentru care tot mai multe persoane isi fac asigurari de viata:
Protejarea familiei: Cei mai multi oameni isi fac asigurari de viata pentru a-si proteja familia in cazul in care se intampla ceva neprevazut. Asigurarea de viata ofera o suma asigurata familiei in cazul in care moartea survenita intr-un mod neasteptat lasa familia fara venituri.
Asigurare financiara pentru viitor: Asigurarea de viata poate oferi un flux continuu de venituri familiei tale in cazul in care tu nu mai esti acolo sa-i sprijini financiar. Acest lucru poate ajuta la mentinerea stilului de viata si la indeplinirea obiectivelor financiare ale familiei.
Investitie pe termen lung: Asigurarile de viata pot fi, de asemenea, o investitie pe termen lung, care poate genera venituri suplimentare in viitor. Acest lucru poate fi important pentru cei care isi doresc sa-si asigure un viitor financiar stabil.
Planificare fiscala: Asigurarile de viata pot fi utilizate si pentru planificarea fiscala, deoarece suma asigurata nu este supusa impozitarii.
Acoperire medicala: Unele asigurari de viata ofera, de asemenea, acoperire medicala, care poate fi importanta pentru cei care au probleme medicale si care isi doresc sa fie siguri ca vor avea acces la ingrijire medicala de calitate in cazul in care vor avea nevoie.
Cu toate acestea, este important sa se ia in considerare toate optiunile disponibile si sa se compare preturile si caracteristicile diferitelor asigurari de viata inainte de a face o alegere.