Binance Coin (BNB) explicat. Lucruri pe care trebuie sa le stiti si cum sa cumparati
Acest ghid face o analiza profunda a lumii Binance Coin (BNB), activul digital nativ al principalului schimb de criptomonede din lume, Binance. Discutam despre istoria sa, beneficiile, utilizarile, cum se cumpara si cum se pastreaza moneda. Toate informatiile de care un investitor cripto ar avea nevoie inainte de a cumpara primele monede BNB.
Introducere
Binance Coin (BNB) a fost una dintre cele mai profitabile investitii din ultimii 4 ani pe piata criptomonedelor, inregistrand incasari de peste 450.000%. O investitie de 1.000 de dolari in timpul ofertei initiale de monede (ICO) din iulie 2017 s-ar fi multiplicat pana la 4,5 milioane de dolari incepand cu mai 2021, cand moneda a atins apogeul actual.
Putine alte monede au vazut astfel de multipli ai rentabilitatii investitiei (ROI) de-a lungul existentei lor. BNB este acum clasat printre cele mai valoroase cinci active digitale, cu o capitalizare de piata de peste 55 miliarde USD. In timpul maximului istoric (ATH), a atins o evaluare de piata de 103 miliarde de dolari.
In ecosistemul Binance, exista un alt activ digital numit Binance Dollar sau Binance USD (BUSD). Este important sa facem diferenta intre cele doua active. Binance Coin (BNB) si Binance USD (BUSD) nu sunt la fel. Chiar daca ambele sunt emise de schimbul criptografic Binance, ele sunt fundamental distincte si indeplinesc functii diferite.
Vom discuta mai multe despre BNB in cele ce urmeaza, in timp ce BUSD este o moneda stabila a carei valoare este legata de moneda dolarului american. In timp ce valoarea BNB este volatila, BUSD este conceput sa fie la fel de stabil ca si dolarul american, facandu-l o acoperire impotriva volatilitatii preturilor pe piata cripto. Pentru a afla mai multe despre schimbul Binance, asigurati-va ca cititi recenzia noastra completa Binance.
Ce este Binance Coin (BNB)?
BNB este o criptomoneda originara din ecosistemul Binance. Binance Exchange este in prezent principala platforma de tranzactionare cu criptomonede in ceea ce priveste volumul zilnic de tranzactionare, iar BNB este folosit pentru a plati taxele de tranzactionare, printre altele, pe platforma.
Tokenul a fost lansat in iulie 2017 pentru a fi folosit ca instrument de crowdfunding in Binance ICO. Ca simbol utilitar, le-a permis detinatorilor sai sa solicite reduceri ale taxelor de tranzactionare la bursa odata cu lansarea platformei. Binance a strans aproximativ 15 milioane de dolari din ICO si peste 100 de milioane de jetoane BNB au fost distribuite publicului. In ciuda fondului sau umil, BNB a crescut, s-a dezvoltat, devenind mai util in ecosistemul Binance.
In 2019, Binance a lansat Binance Chain, o retea blockchain pe care a emis o noua versiune de jetoane BNB folosind standardul BEP-2. In 2020, schimbul a lansat un alt lant paralel numit Binance Smart Chain, pe care a creat, din nou, o alta versiune a BNB folosind un standard BEP-20 mai nou. Prin urmare, pe piata exista trei versiuni ale monedei BNB: jetoane ERC-20 BNB (utilizate in timpul ICO), jetoane BEP-2 si BEP-20.
Sunt versiuni diferite ale aceluiasi jeton, care servesc aceluiasi scop. Cu toate acestea, este important sa faceti diferenta intre ele pentru a evita pierderea jetoanelor intre transferuri. Binance nu mai accepta versiunea ERC-20 bazata pe blockchain-ul Ethereum, iar toti detinatorii acestei versiuni sunt sfatuiti sa o schimbe cu oricare dintre celelalte doua.
Istoria BNB
Binance ICO (oferta initiala de monede Binance)
Bursa Binance a fost lansata in iulie 2017, dar inainte de lansare, bursa a trebuit sa stranga fondurile necesare pentru a derula afacerea. Aici a fost utila moneda Binance. Echipa Binance, condusa de actualul sau CEO Changpeng „CZ” Zhao, a efectuat o oferta initiala de monede pentru a vinde jetoane BNB investitorilor interesati.
ICO a avut loc in decurs de trei saptamani, incepand cu 1 iulie si terminandu-se pe 21. Potrivit documentelor ICO, jetoanele BNB au fost programate pentru vanzare in trei faze, fiecare durand o saptamana. Prima faza a avut loc intre 1 si 7 si a cunoscut vanzarea de jetoane BNB la 2.700 de jetoane la 1 moneda ETH. In faza a doua si a treia, rata respectiva a fost redusa la 2.500 si, respectiv, 2.300. Acesta a fost un plan deliberat pentru a crea o urgenta artificiala pentru ca investitorii sa cumpere jetoanele mai devreme decat mai tarziu.
La sfarsitul vanzarii de jetoane, toate cele 100 de milioane de jetoane BNB au fost vandute la o medie de aproximativ 0,15 USD, aducand aproximativ 15 milioane USD.
Alocarea de jetoane
Potrivit documentului alb Binance, doar jumatate din cele 200 de milioane de jetoane BNB au fost vandute publicului in timpul ICO. Cealalta jumatate a fost rezervata echipei Binance si, respectiv, investitorilor ingeri intr-o impartire de 4:1.
Prin urmare, echipa fondatoare a obtinut o rezerva de jetoane de 80 de milioane, din care 20% (16 milioane) urma sa fie eliberata imediat dupa ICO, iar suma ramasa sa fie eliberata in loturi egale de 16 milioane timp de patru ani. Ultimul lot a fost programat pentru lansare in iulie 2021.
Exista doua motive principale pentru acest tip de blocare a jetoanelor. Primul este controlul preturilor dupa perioada de vanzare a jetoanelor. Nu este neobisnuit sa vedem scaderi abrupte de pret de indata ce un token este listat in urma unui ICO, iar acest lucru este adesea cauzat de membrii echipei fondatoare care isi „depoziteaza” (sau isi incaseaza) jetoanele pe piata. Datorita unui numar mare de comenzi de vanzare, piata devine saturata, ceea ce duce la o scadere masiva a pretului.
Al doilea motiv este stimularea echipei fondatoare sa continue sa lucreze in cadrul companiei sau la proiect. In acest fel, membrul echipei este motivat sa munceasca din greu pentru a se asigura ca valoarea jetoanelor lor blocate continua sa creasca si raman in companie suficient de mult pentru a primi jetoanele odata ce expira perioada de acordare.
Utilitatea jetoanelor BNB
După cum se explică în cartea albă Binance, BNB a fost creat pentru a servi drept modalitate pentru utilizatorii platformei de a-și plăti taxele. Cartea albă enumeră cele patru utilizări ale BNB, după cum urmează:
- Comisioane de schimb;
- Taxe de retragere;
- Taxe de listare;
- Orice altă taxă.
BNB a fost creat initial pentru a servi drept token utilitar in cadrul schimbului Binance.
In plus, echipa a conceput un plan de reduceri pentru detinatorii de token-uri si primii utilizatori ai platformei pentru a incuraja participarea la ICO. Planul reprezenta o scara gradata cu o reducere mai mare oferita in primul an de functionare si mai putin in al patrulea an.
Chiar daca planul era de a elimina rata de reducere dupa al patrulea an, se pare ca bursa a decis sa o pastreze. In prezent, toate taxele de tranzactie platite folosind BNB atat pe piata Spot, cat si pe piata Margin sunt supuse unei reduceri de 25%, in timp ce cele efectuate pe piata futures beneficiaza de o reducere de 10%.
Nota: Taxele de tranzactie pot fi platite in orice moneda sau jeton, dar reducerea se aplica NUMAI daca taxele sunt platite folosind BNB. In mod implicit, Binance retrage aceste taxe din soldul dvs. BNB, dar puteti alege sa dezactivati aceasta functie din setari, restrictionand schimbul de a utiliza soldul dvs. BNB pentru a plati taxe.
Migrarea BNB de la ERC-20 la standardele BEP-2 si BEP-20
Dupa succesul platformei de tranzactionare, Binance a optat pentru lansarea unui nou blockchain similar cu Bitcoin sau Ethereum, numit Binance Chain. A fost lansat pe reteaua principala pe 23 aprilie 2019. Acum ca Binance avea un blockchain propriu, era firesc sa emita noi jetoane BNB pe Binance Chain pentru a le inlocui pe cele care erau disponibile pe blockchain-ul Ethereum.
Similar cu ERC-20 de la Ethereum, Binance Chain are, de asemenea, un standard de emitere si implementare a jetonelor cu numele de cod BEP-2. Schimbul a schimbat jetoanele ERC-20 BNB cu jetoanele BEP-2 in aceeasi zi a lansarii mainnet-ului (blockchain independent care ruleaza propria sa retea cu propria tehnologie si protocol).
Toate jetoanele care au fost detinute sau stocate pe platforma au fost schimbate automat. Investitorii care detin BNB pe portofele externe, cum ar fi portofelele hardware sau software, au fost incurajati sa transfere aceste jetoane in conturile lor Binance pentru a permite schimbul sau sa le pastreze in portofelele care au acceptat schimbul.
In septembrie 2020, Binance a lansat o versiune „mai buna” a Binance Chain cu functionalitate de contract inteligent, numita Binance Smart Chain (BSC). BSC este un blockchain paralel cu o comparatie exacta cu popularul blockchain Ethereum. Partajeaza chiar si o baza de cod si mentine compatibilitatea pentru aplicatiile descentralizate (dApps) care ruleaza pe Ethereum Virtual Machine (EVM).
BSC, spre deosebire de Binance Chain, accepta un alt standard de emitere si implementare de jetoane, numit BEP-20. Cu toate acestea, avand in vedere ca atat lantul Binance, cat si BSC sunt proprietati proprietare asociate schimbului Binance, Binance a dorit sa creeze jetoane BEP-20 BNB pentru a fi utilizate ca jetoane native pe noul blockchain.
Este demn de remarcat faptul ca, in ciuda existentei jetoanelor BNB in diferite versiuni, oferta totala de jetoane este mentinuta pe aceste platforme. Orice transferuri intre Binance Chain si BSC provoaca o rascumparare si arderea ulterioara a unui numar egal de jetoane.
Arderea monedelor BNB
O caracteristica unica pe care BNB o are si pe care majoritatea altor criptomonede importante nu o au este numarul sau finit de monede, toate create in momentul vanzarii jetonului. Toate cele 200 de milioane de jetoane BNB au fost pre-minate. Ethereum a facut un lucru similar in timpul vanzarii de jetoane din 2014, dar diferenta este ca, cu Ethereum, mai multe monede sunt inca minate (introduse in circulatie) chiar si dupa vanzarea jetoanelor.
Am mentionat anterior ca Binance a creat BNB pentru a stimula participarea la ICO-ul sau, permitand detinatorilor de token-uri sa solicite reduceri dupa lansarea platformei. Cu toate acestea, a existat o mare posibilitate ca valoarea BNB sa scada odata cu expirarea perioadei de reducere dupa 4 ani. Pentru a contracara acest eveniment nedorit, Binance a adoptat conceptul de ardere a monedelor in cartea lor alba, angajandu-se sa reduca oferta totala de BNB cu 50% sau 100 de milioane de jetoane.
Potrivit cartii albe, bursa ar folosi 20% din profiturile trimestriale pentru a cumpara inapoi jetoane restante si a le arde. Arderea jetoanelor inseamna pur si simplu scoaterea lor din circulatie. Pana acum, bursa a efectuat 16 arderi de monede, ceea ce a dus la eliminarea a 31.862.964 de jetoane BNB din circulatie. Cu cat sunt mai putine monede in circulatie, cu atat valoarea lor perceputa este mai mare, ceea ce le va creste cererea si, in consecinta, pretul.
Utilizari si beneficii ale monedelor Binance
Este posibil ca BNB sa fi fost creat ca un stimulent pentru vanzarea de jetoane, dar de la lansarea sa la jumatatea anului 2017, jetonul a evoluat si s-a dezvoltat, preluand mai multe roluri. Are mult mai multe utilizari pe langa oferirea avantajelor de reducere detinatorilor sai.
Beneficii
Beneficiile jetonului sunt avantajele de care se bucura detinatorii, prin aceea de a avea jetonul in posesia lor sau de a-l folosi pentru a obtine un anumit rezultat. Unele dintre aceste beneficii asociate cu BNB sunt:
- Reduceri – acesta a fost beneficiul initial inregistrat pe cartea alba Binance si a fost singura utilizare pentru crearea jetonului. Utilizatorii Binance pot folosi BNB pentru a plati taxele de tranzactie si, daca o fac, vor beneficia de reduceri de 25% pe pietele spot (piata in care valorile mobiliare, marfurile sau valutele sunt tranzactionate „pe loc” si livrate catre cumparator imediat) si pietele de marja si de 10% la tranzactiile futures. Exista si mai multe reduceri pentru comerciantii cu volum mai mare si cei care participa la programul de afiliere.
- Vanzari de jetoane – Binance efectueaza vanzari regulate de jetoane pe platforma sa Launchpad, permitand detinatorilor de jetoane BNB acces exclusiv la aceste vanzari. Denumit oferte de schimb initiale (IEO), lui Binance i se datoreaza vestirea conceptului.
- Mizarea recompenselor – odata cu lansarea BSC, detinatorii isi pot miza acum monedele BNB pentru a ajuta la securizarea blockchain-ului. Facand acest lucru, ei pot castiga recompense in jetoane BNB, crescandu-si astfel detinerile.
Recompense de miza BNB. Sursa: Binance.com
Utilizari ale BNB
In ultimii patru ani, monedei BNB i s-a atribuit mai multe cazuri de utilizare decat a fost imaginat initial. Cele mai multe dintre acestea au rezultat din campania Binance #BUIDL foarte mediatizata, care incuraja fanii Binance si membrii comunitatii cripto mai mari sa creeze aplicatii inovatoare pe si in afara BSC. Aici sunt cativa dintre acestea:
- Taxe de tranzactie – puteti folosi BNB pentru a plati taxele de tranzactie pe toate platformele Binance, inclusiv schimbul Binance, Binance DEX si pentru a plati taxele de gaz pe Binance Smart Chain.
- Metoda de cheltuire – Binance ofera un card Visa Binance prin care utilizatorii sai pot cumpara si retrage BNB din intreaga lume, sporind confortul de a detine jetoanele dvs. BNB.
- Castig de dobanda – BNB poate fi folosit in ecosistemul DeFi in aplicatiile create pentru Binance Smart Chain, permitand detinatorilor sa-si imprumute jetoanele la dobanda. Este o oportunitate excelenta de venit pasiv, similara modului in care functioneaza un cont de economii bancar doar cu dobanzi mai bune.
- Efectuarea de plati – Binance a colaborat cu mai multi comercianti pentru a oferi utilizatorilor sai mai multe oportunitati de a-si cheltui jetoanele BNB, inclusiv plata biletelor de avion (TravelByBit), camere de hotel (Travala), localuri de divertisment, jocuri online, smartphone-uri (HTC) etc.
- Investirea in startup-uri cripto in stadiu incipient – Binance permite utilizatorilor sa investeasca in proiecte IEO pe Binance Launchpad folosind numai BNB.
- Comert pentru profit – BNB este o investitie excelenta atat pentru comerciantii pe termen scurt, cat si pentru cei pe termen lung. Activul a crescut de cateva ori de la lansarea sa in 2017. Este inca foarte volatil, similar altor criptomonede care ofera oportunitati multiple pentru comerciantii activi de a obtine profit.
- Miza BNB – Lantul inteligent Binance utilizeaza un mecanism de consens numit Proof of Staked Authority. Este o amalgamare a mecanismelor Proof of Stake (PoS) si Proof of Authority (PoA) utilizate de alte blockchain-uri. In blockchain-urile PoS, validatorii de retea isi mizeaza monedele pentru a castiga dreptul de a participa la procesul de validare. BSC foloseste acelasi concept cu validatorii de retea care stau la baza BNB pentru a valida tranzactiile pe blockchain-ul BSC. Mizarea BNB aduce validatorilor o recompensa sub forma de mai mult BNB platit de utilizatorii retelei. Pentru a afla mai multe despre mizarea monedelor – cititi ghidul nostru detaliat de mizare a criptomonedei.
Acestea sunt doar cateva dintre putinele moduri prin care puteti folosi jetoanele BNB. Mai multe utilizari sunt descoperite si adaugate in mod regulat, iar acest lucru face ca BNB sa fie si mai valoros.
Cum sa cumparati monede Binance
Exista mai multe moduri de a cumpara BNB, dar cele mai multe dintre acestea sunt neoficiale si uneori riscante. Nu doar atat, dar metode precum utilizarea brokerilor terti care accepta carduri de credit si de debit pot fi extrem de costisitoare. Nu descurajam sau generalizam atunci cand spunem ca sursele neoficiale de BNB sunt locuri proaste pentru a obtine jetoanele, dar va incurajam sa cercetati inainte de a alege ce platforma sa utilizati. Luati in considerare costul, confortul si securitatea fiecarei platforme.
Binance a investit in eficientizarea procesului de cumparare a criptomonedei prin schimbul sau si portofelul partener, Trust Wallet. Va recomandam ca, daca va ganditi sa puneti mana pe niste BNB, aceste doua optiuni (Binance exchange si Trust Wallet) ar trebui sa fie in fruntea listei dvs. Iata de ce:
- Interfete intuitive – atat schimbul Binance, cat si Trust Wallet sunt usor de utilizat, chiar si pentru utilizatorii incepatori. Este usor sa va duceti sarcinile la bun sfarsit prin interfetele lor si au facut efortul de a colabora cu mai multi procesatori de plati terti pentru a permite achizitii fara probleme de criptografie prin card de credit si de debit.
- Securitate – Binance este unul dintre cele mai mari schimburi de criptomonede din lume. A mai suferit o ruptura majora de securitate si cateva intreruperi ale serviciului. Cu toate acestea, a invatat din greselile sale si a depus eforturile necesare pentru a-si consolida masurile de securitate pentru a asigura siguranta fondurilor clientilor, inclusiv infiintarea unei scheme de asigurare.
- Cost si comoditate – de cele mai multe ori, ori de cate ori un investitor cumpara BNB, se gandeste sa investeasca intr-una dintre numeroasele aplicatii ecosistemice pe care Binance le accepta, cum ar fi Launchpad, Launchpool, Binance Pay etc. Cumparand BNB pe bursa Binance sau Trust Wallet , unde poate profita de beneficiile BNB, economiseste investitorului timpul si efortul de a transfera fonduri de la un portofel sau o platforma externa la Binance sau Trust Wallet, pe langa faptul ca este mai rentabil.
Cumparati BNB folosind Trust Wallet
Acesta este poate cel mai simplu si rapid mod de a pune mana pe niste jetoane BNB, deoarece nu trebuie sa va creati un cont sau sa va conectati la serviciu asa cum ati face atunci cand utilizati platforma Binance. Daca nu utilizati in prezent Trust Wallet, va trebui sa descarcati aplicatia si sa creati un nou portofel inainte de a o putea folosi.
Pasul 1 – Descarcati Trust Wallet
Trust Wallet este disponibil momentan doar ca aplicatie mobila in Apple App Store si Google Play Store. Descarcati aplicatia de pe platforma acceptata de telefon.
In App Store, iata cum arata:
Dupa instalare, vi se va solicita fie sa recuperati un portofel anterior, fie sa creati unul nou. In aceasta etapa, va trebui sa faceti o copie de rezerva a cheilor private in portofel sub forma de cuvinte aleatorii. Asigurati-va ca stocati aceste fraze de acces in siguranta. Daca le pierdeti, este posibil sa nu va veti putea accesa niciodata fondurile.
Pasul 2 – Cumparati BNB
Acum ca v-ati configurat cu succes Trust Wallet, deschideti aplicatia si continuati sa va achizitionati token-urile.
Exista trei file in partea de sus a ecranului de start: Tokens, Finance si Collectibles. Selectati fila „Tokens”.
Sub aceasta, veti vedea trei butoane albastre. Doriti sa faceti clic pe ultimul, si anume „Cumparati”. Aceasta va deschide un nou ecran de dialog pentru a alege activul pe care doriti sa il cumparati. In cazul nostru, cumparam BNB, asa ca mergeti mai departe si selectati BNB din lista verticala.
Pasul 3 – Efectuati plata.
In ultima etapa, vi se va cere sa furnizati detaliile comenzii dvs., inclusiv numarul de jetoane pe care doriti sa le cumparati. Odata ce furnizati aceste informatii, faceti clic pe butonul [Next] din partea de jos a ecranului pentru a completa detaliile cardului dvs. de credit sau de debit.
Asta este tot! Tocmai ati reusit sa cumparati cateva monede Binance. Jetoanele vor fi depuse in contul dvs. Trust Wallet de indata ce tranzactia este procesata.
Cumpararea BNB pe Bursa Binance
Urmatorul cel mai bun mod de a cumpara BNB este sa utilizati schimbul oficial de criptomonede Binance. Daca inca nu va ganditi sa creati un cont, va recomandam sa incepeti cu trecerea in revista a analizei noastre detaliate a Binance si ghidul nostru pentru Binance KYC inainte de a continua cu acest tutorial (Binance a implementat un KYC obligatoriu pe 20 august).
Pasul 1 – Vizitati Binance.com
Primul pas este sa accesati site-ul oficial Binance.
Treceti cu mouse-ul deasupra butonului „Cumparati Crypto” din bara de navigare de sus, asa cum vedeti in imaginea de mai sus si selectati optiunea de a utiliza „Card de credit/debit”. De asemenea, puteti vedea alte metode de cumparare a BNB, inclusiv utilizarea transferului bancar SWIFT si a unei metode terte de plata, precum Simplex, Banxa sau Paxos.
Pasul 2 – Completati detaliile tranzactiei.
Facand clic pe linkul „Card de credit/debit” de la pasul anterior, veti ajunge pe pagina de mai jos pe care veti furniza detaliile comenzii sau tranzactiei.
Selectati moneda fiat pe care intentionati sa o utilizati pentru a va cumpara jetoanele BNB. Pentru a face acest lucru, faceti clic pe butonul USD si selectati fiat-ul dorit din lista verticala. In stanga acelui buton este un spatiu pentru a completa suma de bani pe care doriti sa o cheltuiti.
Mai jos, selectati criptomoneda pe care doriti sa o cumparati. Faceti clic pe butonul de selectare si alegeti BNB din meniul vertical. Binance va calcula automat numarul de jetoane pe care le veti primi pe baza cursurilor de schimb curente si a sumei de fiat pe care ati specificat-o.
Daca doriti sa plasati o comanda recurenta prin care sistemul Binance cumpara in mod regulat pentru dvs. jetoane in valoare de aceeasi suma la o anumita ora si data, puteti configura acest lucru activand butonul chiar sub campul de selectie a jetoanelor.
Dupa ce ati completat aceasta caseta de dialog, faceti clic pe „Continuati” pentru a trece la efectuarea platii.
Pasul 3 – Adaugati cardul de credit/Efectuati plata
Daca este prima data cand utilizati Binance pentru a cumpara cripto, vi se va cere sa adaugati un card de credit sau de debit la contul dvs.
Atingeti butonul portocaliu „Adaugati un card nou” pentru a completa detaliile cardului.
Odata ce ati adaugat cu succes cardul dvs., acesta va fi afisat pe pagina de plata ca metoda de plata si il puteti selecta atunci cand cumparati BNB. Puteti apoi sa faceti clic pe butonul „Continuati” dupa ce ati selectat metoda de plata si sa efectuati plata.
Tokenurile dvs. BNB vor fi depuse in portofelul dvs. Binance „Fiat & Spot” de indata ce tranzactia este procesata.
Ganduri finale
Binance Coin este unul dintre cele mai de succes jetoane utilitare cu o lista de cazuri de utilizare in crestere. Ca sa nu mai vorbim ca a cunoscut o crestere fulgeratoare a valorii sale de la lansarea sa in iulie 2017.
Este greu sa nu gasesti valoare in detinerea BNB in portofoliul tau. Dupa cum am discutat mai sus, il puteti folosi pentru miza, plata taxelor de tranzactie si a cheltuielilor de cumparaturi online, precum si pentru plata zborurilor si rezervarilor la hotel.
Acum ca v-ati achizitionat jetoanele BNB, este posibil sa cautati un loc sigur pentru a le depozita. In mod normal, va recomandam sa stocati toate investitiile pe termen lung in active digitale intr-un portofel hardware, cum ar fi Trezor sau Ledger, pentru o siguranta sporita.
Cu toate acestea, in functie de modul in care doriti sa utilizati monedele Binance, este posibil sa descoperiti ca pastrarea lor pe schimbul Binance este cea mai buna optiune. Daca trebuie sa utilizati un portofel extern, Trust Wallet este o alternativa solida operata si intretinuta de Binance.
Intrebari frecvente despre Binance Coin
Ce este Binance Coin (BNB)?
Binance Coin este un jeton utilitar care alimenteaza intregul ecosistem Binance, de la Binance Exchange, DEX pana la Smart Chain. A fost introdus initial pentru a stimula participarea la Binance ICO din iulie 2017, permitand detinatorilor de BNB sa solicite reduceri atunci cand platesc comisioane de tranzactie folosind activul. Cu toate acestea, utilizarile sale au crescut dincolo de aceasta, deoarece ecosistemul Binance a crescut si el.
Este BNB o investitie buna?
Daca BNB este sau nu o investitie buna depinde de obiectivele dvs. de investitie. In plus, rezultatele anterioare ale unei investitii nu garanteaza rezultate viitoare. Acestea fiind spuse, Binance a inregistrat o crestere fulgeratoare a valorii sale, vazand pretul unui singur token BNB crescand de la 0,15 USD la momentul ICO la un maxim de 685 USD in mai 2021. Avand in vedere utilitatea sa crescanda in ecosistemul Binance in continua dezvoltare si arderile trimestriale de monede care ii reduc oferta, valoarea BNB are potentialul de a creste si mai mult.
Care este cel mai bun portofel pentru a stoca BNB?
Binance Coin are mai multa utilitate in ecosistemul Binance decat intr-un portofel. Daca sunteti un comerciant sau un investitor activ care utilizeaza schimbul Binance, doriti sa va pastrati BNB-ul pe platforma. Cu toate acestea, Binance mentine un portofel software autonom numit Trust Wallet, o alternativa excelenta pentru stocarea monedelor BNB de pe schimbul Binance, pastrand in acelasi timp acces la unele dintre functiile oferite de Binance prin vastul sau ecosistem.
Pentru ce se foloseste Binance Coin?
Binance Coin (BNB) este un token utilitar util in principal in ecosistemul Binance. Poate fi folosit pentru a solicita reduceri la taxele de tranzactie, pentru a solicita dobanzi pentru aplicatiile DeFi atunci cand mizati sau imprumutati BNB, pentru a plati zboruri si rezervari la hoteluri prin companiile partenere Binance, pentru a plati taxe de gaz pe Binance Smart Chain pentru rularea aplicatiilor descentralizate pe platforma, pentru a investi in noile startup-uri cripto pe Binance Launchpad, printre cateva alte utilizari.