Ce avantaje are o boxa portabila si de ce sa cumperi una?
Cea mai recenta generatie de boxe se conecteaza la reteaua de internet de acasa printr-o conexiune Wi-Fi, pentru a reda in mod wireless albumele preferate. Ele inca mai trebuie sa fie conectate la retea, dar altele decat ca acestea sunt complet fara fir.
Majoritatea difuzoarelor Wi-Fi de la aceeasi marca pot fi sincronizate pentru a forma un sistem de difuzoare cu mai multe camere, unde puteti reda aceeasi muzica simultan de la toate difuzoarele conectate sau melodii diferite de la fiecare difuzor individual, toate din aceeasi sursa audio.
Pro: Sunteti liber sa va deplasati in jurul casei fara interferente audio, o puteti controla de pe un dispozitiv mobil sau de pe un computer, majoritatea marcilor va ofera acces la un numar mare de servicii de streaming de muzica online.
Contra: Poate fi dificil de configurat, aveti nevoie de o conexiune fiabila la internet Wi-Fi, abonamentul la serviciul de muzica poate fi necesar pentru a profita la maximum de ele, puteti reda audio numai de pe dispozitive din aceeasi retea Wi-Fi.
Baterie
Daca sperati sa mutati difuzorul dintr-o camera in alta, in gradina sau chiar sa calatoriti cu dvs., cautati un model compact care functioneaza numai pe baterie.
Cele mai bune pot dura mai mult de 15 ore fara a avea nevoie de o reincarcare, in timp ce alte modele vor rezista mai putin.
Diferenta dintre difuzoarele wireless cu cea mai lunga si cea mai scurta durata de viata a bateriei.
S-au testat mai multe difuzoare alimentate cu baterii, care sunt compacte si usoare, fara a compromite calitatea sunetului. Acestea tind sa fie exclusiv Bluetooth, dar unele difuzoare wireless alimentate de baterii pot fi conectate prin wi-fi.
Pro: Puteti muta boxa fara a intrerupe muzica, ideala pentru petrecerile din gradina, unele dureaza ore si ore, fara reincarcare.
Contra: Este posibil ca bateriile sa trebuiasca inlocuite in timp, unele au nevoie de reincarcare regulata.
Telecomenzi si aplicatii
Majoritatea boxelor Bluetooth sunt rapide si usor de configurat, dar difuzoarele wireless si sistemele multi-room pot fi un pic mai complicate.
Fie ca este vorba de Bluetooth sau wi-fi, foarte putine difuzoare vin cu o telecomanda. Unul dintre avantajele difuzorului wireless este ca iti poti tine telefonul in buzunar. Sarind peste piste si sa ridici volumul se poate face cu usurinta de pe telefon, la fel cum ai face-o si daca ai asculta prin casti – telefonul devine practic telecomanda.
In timp ce multe difuzoare (boxe) au unele butoane fizice pe dispozitiv, functionalitatea mai avansata, cum ar fi conectarea unui alt telefon la acelasi difuzor sau configurarea mai multor camere, se face printr-o aplicatie. Vezi boxa portabila bluetooth si alege varianta potrivita pentru tine.
Unele sunt foarte usor de utilizat si ofera ghiduri simple pas cu pas pentru a o pune in functiune rapid. Multe sunt stangace si prost concepute, ceea ce poate face ca utilizarea difuzorului sa fie foarte frustranta.
Pro: Controlul difuzorului cu telefonul nu este diferit de ascultarea prin casti, fara a fi nevoie de o telecomanda separata.
De ce sunetele de bas sunt atat de atractive?
Undele sonore cu frecventa cuprinsa intre 16 si 256 Hz sunt cunoscute sub denumirea de note sonore de joasa frecventa. In timp ce orice intre 20 si 250 Hz poate fi numit bas, 20-60Hz este numit in mod specific sub-bas, iar 60-250 Hz este bas.
Dincolo de bas, avem gama medie joasa, gama medie, gama medie superioara, prezenta si stralucire in spectrul de frecventa a auzului uman de la 20 la 20000 Hz. Desi exista 7 gama larga de frecvente , cei mai multi dintre noi prefera muzica cu un accent puternic pe sunetul de joasa frecventa. Te-ai intrebat vreodata despre motivul acestui lucru?
Oamenii nu numai ca iubesc basul profund, dar sunt si relativ mai sensibili la schimbarile tonale si la detectarea ritmului sunetului in acea banda de frecventa. Un studiu realizat de Institutul McMaster pentru Muzica si Minte a descoperit ca ascultatorii sunt mai pregatiti sa capteze ritmuri de bas profunde decat orice alte tonuri.
Majoritatea compozitiilor muzicale au note joase pentru ritm si rezerva tonurile mai inalte pentru melodie. Motivul principal pentru aceasta este ca oamenii asculta muzica atat cu corpul, cat si cu urechea. Majoritatea partilor corpului nostru, cum ar fi oasele si cartilajele, rezoneaza la frecvente mai mici.
Aceasta transmite muzica catre cortexul auditiv al creierului nostru mai repede decat transmisia de la urechi. Cu alte cuvinte, muzica este resimtita de creier daca are o frecventa mai mica, in timp ce tonurile sunt auzite, descompuse si procesate intr-un ritm mult mai lent.
Omul de stiinta Tecumseh Fitch de la Universitatea din Viena spune ca notele de bas mai puternice si mai profunde ii ajuta pe oameni sa simta rezonanta din corpul lor, nu doar sa o auda in urechi, ajutandu-ne sa pastram ritmul.