Conditiile sanitare minime, care trebuie sa fie intotdeauna in concordanta cu siguranta, sunt:

  • Camera trebuie sa ramana fara contaminanti (praf, fum, rozatoare etc.). Caile de intrare trebuie sa aiba o suprafata dura, pavata sau tratata, astfel incat prezenta prafului din mediu sa poata fi controlata. Daca nu este cazul, ar trebui utilizat un alt sistem de protectie, cum ar fi ecranele si perdelele de aer, printre altele.
  • Capacitatea suficienta este spatiul interior liber care permite deplasarea usoara a personalului. De exemplu, in spatele contoarelor de lucru este considerata o latime minima de un metru.
  • Acestea trebuie sa fie fabricate din materiale impermeabile, neabsorbante, lavabile, antiderapante si netoxice. In zonele de prelucrare a alimentelor, nu ar trebui sa existe fisuri in podea, nici camere de canalizare sau degresanti. In functie de caz, li se va da o panta potrivita pentru ca lichidele sa se scurga in canale de scurgere.
  • Pereti. Peretii zonelor in care sunt preparate alimentele trebuie sa fie acoperiti cu material impermeabil, lavabil, netoxic, de culoare deschisa, rezistent la coroziune si variatii de temperatura; pana la o inaltime minima de 1,80 m. Acestea ar trebui sa fie netede si fara fisuri, usor de curatat si dezinfectat.
  • Acestea trebuie sa se inchida complet, fara a lasa loc pentru deschideri care faciliteaza trecerea prafului.
  • Suprafetele netede, neabsorbante si, atunci cand sunt asa, trebuie sa aiba inchidere automata. (In accesul la zonele de prelucrare si servicii igienice).
  • Alimentarea cu apa.Spatiile trebuie sa aiba apa potabila, bine distribuita, in cantitati suficiente si cu o presiune buna. Tevile si cheile trebuie sa fie in stare buna. Ar trebui sa existe un aport de apa in apropierea fiecarei zone de lucru. Vezi de asemenea  curs autorizat instalator sanitar.
  • Toaletele personalului. Toaletele personalului trebuie sa fie bine ventilate, iluminate, spatioase si sa nu aiba o comunicare directa cu zona in care sunt manipulate alimentele. De asemenea, trebuie sa aiba tot ceea ce este necesar pentru spalarea si uscarea mainilor (sapun, perie de unghii, prosop de unica folosinta sau sistem de aer cald). Ferestrele si alte deschideri trebuie sa fie prevazute cu plasa de protectie.
  • Dulap de  Toate spatiile care proceseaza sau pregatesc mancarea trebuie sa aiba camere separate de garderoba dupa sex, aproape de toalete si cu dulapuri individuale pentru personal.
  • Toate  zonele trebuie sa aiba ventilatie naturala sau artificiala, care impiedica caldura excesiva, concentratia de fum, gaze, condensarea vaporilor si mirosurilor; precum si existenta unor sisteme de eliminare a acestora. Orificiile de ventilatie trebuie sa fie prevazute cu grile sau alte dispozitive de protectie care pot fi indepartate pentru curatare. Pe sursele de caldura (aragaz, cuptor, ceainice etc.) trebuie sa fie activate hotele extractoare.
  • Trebuie sa fie natural sau artificial, care nu modifica culorile si permite manipularea si controlul adecvat al alimentelor. Iluminatul artificial va consta din becuri albe fluorescente (pentru bucatarie).

Mobila. Trebuie sa existe intotdeauna un numar suficient de rafturi, blaturi, vitrine si asa mai departe; cu capacitate corespunzatoare cerintelor spatiilor.

De ce este important sa ai un restaurant curat?

De la pandemia de COVID, curatenia unui restaurant nu a fost niciodata mai importanta pentru consumatori. Ei incep sa evalueze curatenia restaurantului din momentul in care sosesc. Este exteriorul prezentabil sau exista gunoi imprastiat? Intrarea restaurantului este curata sau exista multe amprente pe usa? Odata ce ajung la masa lor, cauta sa vada daca masa si scaunele au fost sterse complet. Sa nu uitam de toalete. Sunt curate? Exista provizii suficiente?

Potrivit Consumer Brand Metrics de la Technomic, 93% dintre consumatori spun ca curatenia restaurantului este importanta sau foarte importanta. Daca nu luati masurile necesare pentru a va asigura ca restaurantul dvs. este curat, nu numai ca va expuneti riscului ca clientii sa nu va viziteze restaurantul, dar va expuneti, de asemenea, clientilor la diferite boli.

Este esential sa oferiti un mediu curat pentru a atrage noi clienti si pentru a creste traficul repetat. Utilizati aceasta lista de verificare pentru a incepe.

Concentrati-va pe curatarea frecventa a zonelor cu contact ridicat, inclusiv blaturi, mese si scaune. Stabiliti un program de curatare pentru alte zone care trebuie curatate zilnic, saptamanal si lunar. Comunicati-le clientilor ce masuri luati prin utilizareaContinutul si semnul digital Grande’s Keeping You Safe.

Asigurati-va ca personalul dumneavoastra se spala pe maini in mod regulat si poarta manusi. Luati in considerare ca personalul sa poarte si masti.

Cu livrarea in crestere, oferiti siguranta si liniste sufleteasca clientilor dvs. utilizand autocolante rezistente la manipulare pe cutia de pizza si pe containerele de transport. Disponibil tuturorGrande 100 la suta,click aicipentru a va comanda autocolante de la Grande.

Daca aveti un bar de salate sau un bufet, asigurati-va ca plasati aparatoare pentru stranut sau scuturi deasupra alimentelor pentru siguranta alimentelor.