Muscaturile de plosnite se asamana foarte mult cu muscaturile de tantar sau purice. Din acest motiv, foarte multe persoane nu constientizeaza ca locuita este infestata cu plosnite. Studiile au demonstrat ca plosnitele nu sunt purtatoare de boli, insa muscaturile pot aparea diferit de la un om la altul, in functie de sensibilitatea la muscaturi de insecte a fiecaruia.

Comparativ cu muscaturile de pureci sau de tantari, muscaturile de plosnite se afla in aceeasi zona, in forma de zig-zag. Pentru mai multe detalii citeste despre muscatura de plosnita pe DestinatiiDeVacanta.ro.

Pentru a trata muscaturile de plosnita, trebuie sa te asiguri ca nu te scarpini, in schimb, utilizeaza o crema anti-mancarime, sau chiar o compresa cu apa rece pentru a-ti calma pielea. De asemenea, va trebui sa iei masuri pentru a scapa de insecte, deoarece daca locuinta este infestata, acestea te vor musca in continuare. Iata cum sa identifici muscaturile de plosnita si sa obtii tratamentul potrivit.

Simptomele muscaturilor de plosnita nu sunt deloc placute si, in ciuda faptului ca aceste simptome dispar in decursul a o saptamana, este important sa scapi cat mai repede de insecte, altfel te vor musca in continuare. Intre timp, exista cateva metode de tratament la domiciliu pe care le poti folosi pentru a ameliora mancarimea de la muscaturile de plosnita. Daca acestea nu functioneaza, poate doresti sa te adresezi medicului pentru medicamente mai puternice, pe baza de reteta.

Cum arata muscaturile de plosnita?

Muscaturile apar ca mici semne rosii pe pielea deschisa si ar putea aparea ca mici pete intunecate pe pielea care are nuante mai inchise. De obicei, ele vor aparea in grupuri de 3 pana la 5 muscaturi intr-un model in zig-zag care reflecta locul in care plosnita s-a miscat pe corpul tau. Desi aceste insecte pot musca oriunde, muscaturile tind sa fie concentrate pe abdomen si brate.

Aceste urme rosii tind sa fie putin mai mici decat muscaturile de tantari, desi poate fi dificil sa le deosebim de muscaturile de purici. Diferenta este ca in mod normal poti vedea puricii sarind in jur sau chiar si tantarii, dupa ce te-au muscat, insa plosnitele sunt mult mai greu de observat.

Cum se trateaza muscaturile de plosnita?

Simptomele majore ale muscaturilor includ de obicei roseata si mancarime.

Poti trata aceste simptome spaland mai intai locul muscaturii cu apa cu sapun pentru a indeparta murdaria sau resturile. Apoi, poti incerca urmatoarele remedii la domiciliu:

Crema anti-mancarime. Aceste medicamente fara prescriptie medicala includ unguente cu steroizi, cum ar fi Cortizonul sau cremele antihistaminice, cum ar fi Benadryl. Ambele reduc mancarimea si umflaturile si pot ameliora simptomele atunci cand sunt aplicate local.

Compresa rece. O compresa cu apa rece poate oferi o usurare temporara a mancarimii. Aplica o compresa rece sau un pachet de gheata invelit in carpa direct pe piele, insa nu mai mult de 20 de minute. Asteapta cel putin o ora inainte de a aplica din nou gheata.

Senzatia de mancarimea poate dura pana la doua saptamani. Aceste simptome se prelungesc daca persoana in cauza este in continuare muscata de plosnite.