Repatriere decedati Belgia este o firma specializata pe transport mortuar international intre Romania- Belgia. Pentru toti cei ce vor sa isi aduca rudele sau prietenii decedati pe teritoriul tarii straine, dar nu au idee care sunt demersurile.

Cum se procedeaza in acest caz:

Repatriere decedati Belgia se ocupa cu repatrierea trupului celui decedat dar de asemenea se pot ocupa si de preluarea acestuia din locul in care se afla (de obicei spital).

Siteul de mai sus are o experienta vasta in acest domeniu si pot sa ajute cu documentatia necesara transportului mortuar, scutind familia de un drum lung si anevoios, trecand prin toate aceste procese si alergatura.

Masinile ce duc corpul neinsufletit sunt dotate la standarde europene si ofera un transport in cele mai optime conditii de conservare ale corpului, pe toata durata transportului catre tara de origine. Repatriere decedati Belgia respecta legislatia si se supune tuturor regulilor de transport al trupurilor neinsufletite.

Repatriere decedati Belgia se poate ocupa chiar si de imbalsamarea trupului, daca familia o cere.

Documentele care sunt necesare pentru un transport funerar international sunt:

  1. certificat de deces international al persoanei in cauza
  2. pasaport mortuar international al persoanei in cauza
  3. autorizatii de transport internationale
  4. certificatul de imbalsamare
  5. certificat constatator al decesului eliberat de medicul de familie sau de spital.

Pasaportul mortuar este nelipsit (la fel ca si celelalte acte) de langa trupul neinsunfletit si trebuie sa fie prezent pana la ajungerea tarii de destinatie in care merge trupul. Pasaportul mortuar se elibereaza de catre serviciile consulare din Romania catre tara de unde se face repatrierea. In ziua in care transportul mortuar ajunge la destinatie, si arata pasaportul mortuar autoritatilor din Romania, va putea fi eliberat certificatul de deces al persoanei.

Cand nu se poate repatria un trup neinsufletit:

Cand autoritatile din tara in care a avut loc decesul persoanei constata ca moartea acestuia este suspecta

Cand autoritatile din tara in care a avut loc decesul dispun o ancheta penala in urma mortii persoanei.

Cand actele nu sunt conforme sau nu sunt eliberate la timp.

Un transport funerar international nu se poate desfasura decat cu respectarea tuturor normelor impuse si doar de catre firme specializate in acest domeniu.

Viata nu e eterna si astfel de accidente se pot intampla oricand, oricui. Daca intampini o astfel de greutate si trupul persoanei dragi decedate, se afla in Belgia, apeleaza cu incredere la repatriere decedati Belgia si scapa de unele probleme ce tin de documentatie si lasa demersul sa isi ia cursul firesc, sub atenta supraveghere a celor specializati in acest domeniu.

Transportul trupului decedatului se desfasoara in conditii optime de pastrare si conservare, indiferent de anotimp si de perioada a anului, astfel incat sa nu existe nici cea mai mica indoiala in aceasta privinta. Totul este securizat de la pornire catre tara de destinatie. Familia isi pote plange decedatul, il poate comemora si inmormanta cu toate cele necesare, fiind scutita de alergatura prin tari straine pentru rezolvarea problemei legata de repatrierea trupului celui decedat.

Sfaturi utile pentru a repatria decedati

Diferite tari au orientari diferite privind repatrierea corpului, ceea ce inseamna ca pasii de mai jos pot fi usor modificati in functie de locul in care va aflati. Cel mai bine este sa consultati furnizorul de repatriere ales.

1) Contactati autoritatile locale

Daca calatoriti cu un grup turistic sau sunteti in vacanta, reprezentantul companiei de turism va poate ajuta sa faceti acest lucru. Daca nu, puteti intreba cum sa faceti acest lucru atunci cand o persoana din grup a decedat.

2) Discutati cu autoritatile belgiene despre repatriere

Contactati Ambasada Belgiei, Inalta Comisie sau Consulatul din tara in care persoana a murit. Acestia va vor putea ghida prin toti pasii urmatori, comunicand cu autoritatile locale si tinandu-va la curent cu ceea ce se intampla.

Daca va aflati in Marea Britanie cand a avut loc decesul, probabil ca v-a spus politia, care actioneaza in numele consulatului britanic in aceste cazuri. Daca ati auzit despre asta in alta parte (de la mass-media, de exemplu), contactati Oficiul pentru Externe pentru ajutor cu ceea ce va urma. Cautati sfaturi oficiale despre cum sa repatriati un corp? Biroul pentru Externe are doua ghiduri excelente pentru a ajuta familiile care trec prin momente dificile.

3) Inregistrati decesul

Decesul trebuie inregistrat in tara in care a murit persoana respectiva. Consulatul sau FCO va vor putea spune cum sa procedati in acest sens. Cand va inregistrati, va trebui sa furnizati cateva informatii despre persoana care a murit si despre dvs.

Certificatele locale de deces pot fi utilizate in Belgia, dar veti avea nevoie de o traducere certificata daca detaliile nu sunt in limba engleza. Consulatul sau FCO va pot ajuta sa obtineti unul.

Nu este nevoie sa inregistrati decesul in Belgia, dar puteti, daca doriti ca acesta sa fie inregistrat de Oficiile generale de inregistrare.