Iti plac pernele?, De ce sa nu-ti decorezi casa cu ele? Iata toate sfaturile si trucurile pentru a obtine ceea ce cautati.

Decorarea cu perne poate fi o modalitate buna de a avea intotdeauna casa diferita, fara a cheltui o avere si fara a modifica complet casa ta. De fapt, este una dintre cele mai utilizate tehnici pentru a da casei culoare si viata in cel mai rapid si mai confortabil mod pe care ti-l poti imagina, iar pe deasupra le poti folosi pentru a fi atat de confortabile intinse pe canapea sau in pat. Perna decorativa multifunctionala cu fermoar poate fi folosita in mai multe scopuri.

Nu te obosi sa iti vezi mereu casa la fel si da-i in fiecare sezon acea atingere speciala si proaspata imbogatindu-l cu noi culori si modele. Intotdeauna nou si diferit.

In plus, pernele din zilele noastre pot fi folosite chiar si ca mobilier, plasandu-le pe podea, oferind casei o nota etnica.

Sau exista chiar si cei care le-au pus in colturile casei pentru a le umple de viata. Desi canapelele sunt, fara indoiala, spatiul sau preferat pentru aproape toata lumea. Pentru a obtine echilibrul corect intre simetrie si armonie, este esential sa asezati pernele pe fiecare scaun, alaturandu-le strategic..

Adica, daca aveti o canapea cu doua locuri, utilizati doua perne, daca exista trei locuri cumparati trei perne si asa mai departe. In mod ideal, pune doua perne la capetele canapelei, langa brate si una pentru fiecare scaun de dimensiuni mai mici.

Culorile pe care le alegeti sunt mai bine sa contrasteze intotdeauna cu canapeaua, de exemplu, daca aveti canapeaua neagra, pernele pot fi albe sau le pot combina cu tonuri de gri. De asemenea, este ideal sa luati tonuri cu forme si fantezii, care nu sunt in intregime netede. Desigur, fara a exagera si a incerca intotdeauna sa monitorizeze contrastul culorilor cu canapeaua.

O nota, faptul de a combina pernele cu canapeaua pentru a decora casa va face, de asemenea, trebuie sa schimbati perdelele pentru a se potrivi sau astfel incat, la fel ca canapeaua, acestea sa contrasteze corect cu ele.

Cel mai bun lucru este sa mentinem o forma patrata pentru a evita caderea intr-un stil prea rafinat sau sobru in casele cu mobilier mic. Dar daca locuiti intr-o casa cu un aer shabby chic sau vintage, este mai bine sa utilizati perne de diferite forme si dimensiuni, lasand frau liber imaginatiei.

Important, ca intotdeauna, este sa nu exageram cu ceea ce alegem. Nu acoperi canapeaua sau patul cu perne in totalitate pentru ca nu vo mai avea spatiu sa ne intindem pe canapea si sa ne bucuram de relaxarea de care avem nevoie. Totul trebuie sa fie in masura corecta. Amintiti-va ca este vorba despre a da o nota frumoasa casei dvs., nu de a o umple cu obiecte ca si cum ar fi un magazin de decoratiuni.

Cum au aparut pernele?

Desi originea exacta este necunoscuta, utilizarea pernelor a evoluat la animale pana in preistorie, cele mai vechi exemple incluzand reptile si mamifere sprijinindu-si capetele pe ele insele si unele pe altele, pentru a sustine capul si gatul. Animalele, inclusiv oamenii, au evoluat utilizarea obiectelor neinsufletite in cuiburile lor din lemn si piatra ca perne.

De la domesticire, multe animale au invatat, de asemenea, sa foloseasca pernele si pernele facute de om, precum si sa se odihneasca pe membrii propriei si ai altor specii, in acest scop.

Cu 5 si 23 de milioane de ani in urma, maimutele mari care locuiau in copaci au inceput sa construiasca platforme de dormit, inclusiv perne de lemn, pentru a-si imbunatati somnul.  Conform studiilor asupra cimpanzeilor care dorm pana la opt pana la noua ore pe noapte folosind perne din lemn de fier selectate special, pernele robuste au permis maimutelor mari sa scape de a fi vanate de pradatorii de noapte si sa nu cada din copaci in timp ce dormeau.

Este probabil ca acest lucru sa fi fost necesar de evolutia creierelor mari, consumatoare de energie.  Desi este posibil sa fi dus, de asemenea, la perioade mai lungi de somn REM , aceasta le-a crescut, la randul sau, capacitatea cognitiva.

Cea mai veche utilizare inregistrata a dispozitivului uman modern dateaza din civilizatiile din Mesopotamia in jurul anului 7.000 i.Hr.  In acest timp, doar cei bogati au folosit perne.  Numarul de perne simbolizeaza statutul, astfel incat cu cat detinea mai multe perne, cu atat detinea mai multa prosperitate.

Pernele au fost produse de mult in intreaga lume pentru a ajuta la rezolvarea problemei recurente a durerilor de gat, spate si umar in timpul somnului.  Pe langa confort, perna era folosita si pentru a tine insectele si insectele departe de parul, gura, nasul si urechile oamenilor in timp ce dormeau.

Utilizarea pernelor a fost asociata cu mumiile si mormintele Egiptului antic in timpul dinastiei a XI-a , datand din 2055–1985 i.Hr. Pernele egiptene antice erau tetiere din lemn sau piatra.  Aceste perne au fost folosite in mare parte prin plasarea lor sub capetele decedatilor, deoarece capul unui om era considerat a fi esenta vietii si sacru.