Inainte de a aborda singur oproblema electrica, asigurati-va ca intelegeti avantajele si dezavantajele angajarii unui profesionist. Indiferent daca este vorba despre sigurante electrice sau alte tipuri de probleme cu sistemul electric de acasa, cea mai buna varianta este aceea de a lucra cu specialistii.

Exista o multime de aspecte pe care le poti aborda atunci cand lucrezi singur. Iti recomandam sa renunti la idee atunci cand vrei sa fii propriul electrician. Multi consumatori care doresc faca renovari si sa aiba grija de casele lor isi asuma proiecte electrice avansate.

Consumatorii care detin case mai vechi se confrunta cu valori scazute ale locuintelor si pot alege sa nu angajeze un profesionist autorizat atunci cand au nevoie de munca in reteaua electrica. Din pacate, multi dintre acesti indivizi nu au experienta sau pregatirea pentru a face acest tip activitate.

Casa poate fi un pericol pentru siguranta ta si a celor din jur. Pentru a afla daca este momentul sa faci lucrari electrice DIY sau sa angajezi un profesionist, continuati sa citesti:

Priza electrica topita sau arsa

Multe lucruri te pot obliga sa incepi un proiect de reparatii electrice. De exemplu, aparatele electrice genereaza caldura pe masura ce atrag curent. Cu toate acestea, prizele nu ar trebui sa se incalzeasca niciodata. Daca prizele tale se incalzesc cand le folosesti, acesta este un semn sigur de probleme. Ar trebui sa scoateti imediat orice se afla in priza.

De asemenea, ati putea crede ca luminile palpaitoare sunt obisnuite. Cu toate acestea, este mai probabil sa aveti o conexiune slaba undeva.

Daca o singura lumina palpaie, este posibil sa aveti doar o problema intr-o zona. Cu toate acestea, daca lampile dintr-o camera intreaga palpaie, este posibil sa aveti o problema in continuare pe circuit.

Alternativ, luminile pot palpai in toata casa. Apoi, este posibil sa aveti o problema cu cutia de intrerupere sau echipamentul din afara casei. In acest caz, nu aveti de ales decat sa  angajati un electrician  pentru a repara problema.

Daca locuinta dvs. este mai veche, pot exista si alte probleme. In anii 60 si 70, costul cuprului a fost ridicat. Ca urmare, multi constructori de case au folosit sarma de aluminiu cu un singur fir pentru a crea linii electrice. Cu toate acestea, constructorii de case au realizat ca aluminiul se oxideaza mult mai repede decat cuprul. Aceasta degradare a favorizat acumularea caldurii si a prezentat un pericol de incendiu.

In testele de laborator, cablajul din aluminiu a functionat bine. Cu toate acestea, acest lucru nu s-a intamplat in lumea reala. Daca aveti o casa mai veche, poate fi necesar sa angajati un antreprenor pentru a va verifica sistemul electric pentru a va asigura ca nu contine cabluri din aluminiu.

Un alt semn sigur de probleme electrice este un miros care seamana cu arderea plasticului. Este mirosul inconfundabil al unui obiect care se topeste din cauza unei probleme electrice.

Daca sistemul electric topeste obiectele din plastic, casa  se confrunta cu iminenta amenintare a unui incendiu. In acest caz, trebuie sa apelati imediat un electrician calificat.

Impamantarea problematica este o alta problema electrica grava cu care se confrunta unii proprietari. Un sistem electric impamantat necorespunzator poate duce la o explozie.

Daca, de exemplu, trasnetul se produce pe sau in apropierea resedintei, descarcarea electrica poate distruge o conducta de gaz instalata necorespunzator. Acest eveniment poate crea o scurgere de gaz – sau mai rau – o explozie, deci trebuie sa va legati la masa sistemul electric.

Este posibil sa simtiti un soc atunci cand atingeti obiecte metalice conectate la structura casei. Aceasta senzatie poate indica faptul ca locuinta nu este impamantata corect.

De asemenea, uneori proprietarii de case pot vor avea nevoie de o schimbare completa a instalatiei electrice. De acest lucru trebuie sa se ocupe exclusiv persoanele cu experienta si nu iti recomandam sa lucrezi singur la instalatia casei tale pentru ca rezultatele pot fi departe de ceea ce iti doresti.

Poate parea o idee buna sa remediezi singur problemele electrice, mai ales daca sunteti esti intr-un impas financiar, insa nu iti recomandam sa faci asta din motive evidente. Daca te decizi sa lucrezi singur la o problema electrica, trebuie sa stii cateva lucruri. Pentru inceput, trebuie sa verifici de doua ori daca alimentarea este oprita pentru tot ceea ce repari.

Vei avea nevoie de un tester de tensiune fara contact pentru a verifica linia. Dupa ce opresti toate intrerupatoarele, vei folosi acest instrument pentru a verifica daca circuitele la care lucrezi nu sunt active.

Trebuie sa iei in considerare siguranta electrica nu numai pentru propria familie, ci si pentru persoanele care ar putea locui in casa in viitor. Ingineria solida, impamantarea adecvata, conexiunile de cablare solide si alte practici asigura un sistem electric sigur. Cu toate acestea, este, de asemenea, esential sa aveti abilitatea de a evalua daca un circuit este sigur de utilizat.