Facilitățile și serviciile oferite de o grădiniță din Sectorul 3
Grădinițele de stat sunt mai accesibile financiar și oferă oportunități de socializare mai diverse, dar pot avea clase mai mari și resurse limitate. În schimb, grădinițele private oferă clase mai mici, atenție individuală, programe specializate și flexibilitate curriculumului, dar impun costuri mai ridicate.
Alegerea între cele două opțiuni depinde de nevoile, valorile și resursele fiecărei familii, iar textul sugerează că este important să se evalueze stilul de învățare al copilului, obiectivele educaționale ale familiei și resursele financiare disponibile. Cercetarea și vizitarea grădinițelor, precum și consultarea cu alți părinți și experți în educație, sunt recomandate pentru a lua o decizie informată.
Avantajele grădinițelor de stat includ personal calificat, seriozitate în procesul educațional, costuri mai mici (plata doar pentru masă), asistență medicală permanentă, și rigurozitate în procesul educațional. De asemenea, acestea sunt acreditate de MECT.
Dezavantajele grădinițelor de stat includ număr mare de copii în grupă, resurse educaționale reduse și un proces de înscriere dificil.
Pe de altă parte, avantajele oferite de aceste grădinițe Sector 3 private includ o gamă variată de materii opționale, resurse și dotări la nivel înalt, și grupe mai mici de copii, permițând mai multă atenție individuală. Cu toate acestea, dezavantajele grădinițelor private includ costuri ridicate, personal cu mai puțină experiență, și posibilitatea ca hrana să fie adusă din afara și să ajungă la copii rece.
Facilitățile oferite de o grădiniță sector 3
- Dotari și spațiu modern – lift, clădire modernă, săli de clasă spațioase, facilități adecvate vârstei (săli de pictură, de științe, etc.)
- Personal calificat – într-o grădiniță trebuie să existe cadre didactice calificate și profesori specializați în domenii precum arte, limba engleză, educație fizică și sport, consiliere psihologică, muzică.
- Asistență medicală – în cea mai bună grădiniță din București trebuie să existe un cabinet medical și prezența unei asistente medicale pentru asigurarea sănătății și a siguranței copiilor.
- Bibliotecă – grădinița poate oferi drept facilitate educațională o bibliotecă bine echipată, astfel încât cei mici să poată avea acces la resurse specifice vârstei.
- Teren de sport – acesta este ideal pentru activități fizice și sportive, astfel se contribuie la dezvoltarea fizică a copiilor, oferindu-le acestora și beneficii pentru psihic.
- Locuri de joacă – o grădiniță din sectorul 3 poate avea atât spații interioare de joacă, cât și exterioare, însă este necesar ca cei mici să fie în permanență supravegheați.
- Program prelungit – multe grădinițe particulare Sector 3 oferă programe educaționale cu program prelungit, astfel încât orarul să se potrivească și nevoilor părinților, dar să fie adecvat și pentru bunăstarea copiilor.
- Activități suplimentare, evenimente și competiții – grădinița din sectorul 3 poate oferi activități precum dans, karate, arte, limbi străine. De asemenea, în cadrul instituțiilor pot avea loc concursuri pentru dezvoltarea copiilor în diferite domenii.
Aceste facilități și servicii au scopul de a crea un mediu educațional sigur, stimulant și bine echilibrat pentru copiii care frecventează grădinița Sectorul 3.
Alte facilități pot include:
- Clădire nouă concepută special pentru educație
- Un mediu școlar sigur și stimulator
- Supraveghere video pentru a permite părinților să observe elevii în timp real
- Program pe tot parcursul anului
- Personal calificat și bine pregătit, inclusiv director și profesori pentru învățământul preșcolar
- Săli de grupă spațioase și luminoase
- Materiale educaționale de cea mai bună calitate pentru toate ariile curriculare
- Mobilier ergonomic, menit să susțină dezvoltarea fizică, a sănătății și igienei, dezvoltarea comunicării, dezvoltarea cognitivă și social-emoțională
- Bucătărie proprie și sală de mese dotate la cele mai înalte standarde, cu un meniu diversificat pentru o alimentație echilibrată și sănătoasă
- Servirea mesei este un moment educativ și de relaxare
- Cabinete pentru servicii psihologice și terapie educațională
- Cabinete medicale și controale medicale zilnice
- Curte proprie, teren de joacă și sală de sport
- Bazin de înot
- Organizarea de petreceri pentru copii
- Workshop-uri pentru părinți
- Consultații individuale cu părinții
- Serviciu de transport, la cerere
- Lif
- Cabinete pentru limbi străine și consiliere psihologică
- Sală de pictură
- Laborator de științe
- Bucătărie complet echipată
- Sală de mese
- Recepție pentru primirea copiilor
- Toalete adaptate pe categorii de vârstă.
- Sală de sport cu zonă pentru balet.
- Vestiare separate pentru fete și băieți.
- Locuri de joacă în aer liber.
- Locuri de joacă interioare.
Club deꓽ
- Karate
- Dans
- Gimnastică
- Limbi străine
- Balet
- Actorie
- Dezvoltare personală
Despre Just4Kids
Oferta educațională se bazează pe curriculumul național și include activități integrate care se concentrează pe nevoile și dezvoltarea individuală a copiilor. Există activități opționale și recreative, precum arte vizuale, sport, limba engleză, și muzică, și un corp profesoral format din educatori, profesori pentru învățământ preșcolar, profesori de limba engleză, artă, educație fizică și sport, și muzică.
Grădinița organizează și concursuri școlare, competiții sportive, și cluburi care extind orizonturile și dezvoltă abilitățile academice, creative și sportive ale copiilor. Cluburile includ karate, dans, gimnastică, și alte activități.
În cadrul programului școlar, se desfășoară concursuri școlare care fac parte din activitățile extracurriculare. Aceste competiții au rolul de a ajuta copiii să-și exerseze abilitățile și achizițiile proprii, reprezentând o modalitate de a valorifica potențialul lor de învățare și dezvoltare. Participarea la aceste concursuri îi ajută pe copii să-și dezvolte curiozitatea și entuziasmul, să-și facă noi prieteni și să acumuleze experiențe de învățare unice.
Concursurile includ evenimente naționale precum „Amintiri din copilărie,” „Formidabilii,” și „Micii Olimpici,” care testează cunoștințele specifice fiecărui nivel de vârstă. De asemenea, sunt organizate competiții între școli, inclusiv concursuri de pictură, arte și poezii.
În plus, competițiile sportive ocupă un loc important în viziunea programului, cu trupe de dans care participă la competiții la nivel național și regional, iar copiii înscriși în opționalul de karate pot obține titluri și centuri prin participarea la concursuri și examene.
Evenimentele tradiționale ale acestor grădinițe Sector 3 includ lecții deschise, festivaluri, serbări de Crăciun și vară, și alte zile speciale. De asemenea, grădinița organizează tabere de schi și vară, atât în țară, cât și în străinătate, cu activități precum înot, echitație, tenis, și drumeții.
Oferta include trei tipuri de programe pentru copii, fiecare cu facilități specifice
Program scurt (08:00 – 12:30)
- Mic dejun inclus
- Programa educațională de bază (fără opționale)
- Activități complementare cu profesori specializați
- Activități zilnice în limba engleză
- Gustare de fructe proaspete
- Asistență medicală
Program normal (08:00 – 13:30)
- Mic dejun inclus
- Programa educațională de bază (fără opționale)
- Activități complementare cu profesori specializați
- Activități zilnice în limba engleză
- Gustare de fructe proaspete
- Masă de prânz
- Rechizite, manuale, consumabile
- Asistență medicală
Program lung (08:00 – 17:50)
- Mic dejun inclus
- Programa educațională de bază (fără opționale)
- Activități complementare cu profesori specializați
- Activități zilnice în limba engleză
- Gustare de fructe proaspete
- Masă de prânz
- Gustare de după-amiaza
- Activități de consolidare după-amiaza
- Rechizite, manuale, consumabile
- Asistență medicală
Aceste programe oferă opțiuni variate pentru părinți, în funcție de nevoile și preferințele lor, și includ servicii precum educație, masă, activități extracurriculare și asistență medicală.
Procedura de înregistrare la grădinița Just4kids
- Programează o vizită la grădiniță prin telefon sau prin email.
- Participă la un tur al acestor grădinițe Sector 3.
- Copilul vizitează grădinița alături de părinți pentru a se familiariza cu noul spațiu și a cunoaște profesorii și colegii.
Părintele/tutorele furnizează documentele necesare pentru înscriere, inclusiv cărțile de identitate ale ambilor părinți, cărțile de identitate ale adulților care pot aduce sau prelua copilul de la grădiniță, certificatul de căsătorie/divorț (dacă este cazul), adresele de e-mail și numerele de telefon ale ambilor părinți și certificatul de naștere al copilului. Se semnează contractul educațional și se plătește taxa de înscriere și prima lună de școlarizare.