Tehnologia de imprimare este decisiva in ceea ce priveste costurile, atat imprimarea, cat si achizitionarea perifericului in cauza. Atat de mult incat, conform calculelor noastre, in aceste vremuri cumpararea unui litru de cerneala de imprimanta va costa mai mult de un litru de parfum de lux…

  • Jetul de cerneala este cea mai populara tehnologie din acest sector, desi laserul castiga teren. Preturile acestor imprimante in versiunile lor cele mai simple sunt de obicei destul de ieftine, permitandu-ne nu numai sa tiparim color, ci si sa accesam modele care scaneaza sau fotocopiaza. Aici ne vom uita la cartusele incluse, capacitatea si pretul acestora.
  • De asemenea, merita sa ne uitam daca exista consumabile compatibile care fac investitiile mai ieftine. Atentie, deoarece cu acest tip de imprimanta este important sa luam in considerare cat de mult tiparim: daca il vom folosi intens, costul pe pagina va fi mai mare decat in cazul altor tehnologii. Dar daca vom imprima putin, riscam ca cartusele sa se usuce.
  • Imprimantele laser utilizeaza toner (pigmenti pulverizati) in loc de cartuse, oferind un cost pe pagina in general mai mic decat imprimarea cu cerneala. Modelele monocolore pentru acest sector sunt relativ accesibile, astfel incat acestea sunt deosebit de atractive daca aveti de gand sa imprimati documente in alb si negru, indiferent daca aveti de gand sa faceti utilizare intensiva sau daca ideea este sa imprimati din cand in cand. Canon IR C5045 este un produs pe care te vei putea baza oricand.
  • Imprimantele cu rezervor de cerneala sunt ultimele care sosesc si incetul cu incetul castiga teren. Acestea sunt imprimante cu jet de cerneala, dar cu rezervoare sau rezervoare in loc de cartuse, ceva care se traduce intr-un cost mai mic per copie, deoarece este necesar doar sa umpleti cerneala si sa nu inlocuiti cartusul.
  • Acestea sunt pozitionate chiar in mijlocul celor anterioare, pentru acei utilizatori care au nevoie de tehnologie cu jet de cerneala, dar doresc sa imprime un volum mare de munca. In general, ele sunt mai scumpe si mai voluminoase decat cele standard.

Alte aspecte

De la alegerea tipului de imprimanta pe care il dorim si a conectivitatii pe care o dorim, exista o serie de alte suplimente de luat in considerare.

  • Incarcarea automata a hartieieste foarte practica daca vom imprima foarte mult, permitandu-ne sa stocam hartie intr-un alt depozit
  • O alta caracteristica foarte utila este imprimarea automata fata-verso, care ne va evita sa fim constienti sa o facem manual, economisind hartie si timp (pentru ca daca trebuie sa o facem noi insine, cu siguranta vom fi lenesi)
  • In cadrul imprimantelor interne formatul este A4, dar variaza calitatea hartiei admise (greutate maxima), mai ales daca ideea este de a imprima pe hartie fotografica sau carton.
  • Unii producatori ofera randament de pagina per cartus, date bazate pe standarde de testare care, in timp ce servesc ca aproximare, este departe de utilizarea reala
  • Desi nu este decisiv, nu strica sa aruncati o privire la viteza de imprimare a fiecarei pagini(atat in monocolor, cat si in culoare, daca permiteti acest lucru).

Alte aspecte de care sa tii cont in momentul in care imprimi

Atunci cand imprimi ceva la imprimanta ta, tine cont de urmatoarele aspecte importante:

  • In momentul in care hartia se blocheaza in imprimanta, primul si cel mai important pas pe care va trebui sa il faci este sa citesti instructiunile pentru a o scoate de unde se afla.
  • Al doilea pas este acela de a scoate hartia conform acestor instructiuni astfel incat sa eviti accidentele neplacute si sa nu distrugi periile imprimante sau alte componente.
  • Nu pune niciodata in imprimanta hartie indoita pentru ca vei avea surpriza de a vedea cum hartia se mototoleste in interiorul imprimantei, ceea ce cu siguranta nu este de dorit. De asemenea, iti recomandam sa te orientezi catre imprimantele de buna calitate, care nu agata.
  • Nu incarca singur cartusele acasa decat daca esti sigur ca stii ce faci, altfel exista riscul ca imprimanta ta sa nu mai functioneze.
  • In momentul in care scoti cartusul si il reintroduci asigura-te ca nu atingi cipul acestuia, altfel riscul ca acesta sa nu mai functioneze deloc este foarte mare.

Nu uita ca atunci cand imprimanta ta da erori sau are unele probleme, va trebui sa te ocupi cu responsabilitate de ele si sa mergi in service.

Nu te gandi sa o repari singur daca nu ai abilitati in sensul acesta, pentru ca altfel vei risca sa o strici de tot si stim ca nu vrei asta.

Suntem alaturi de tine cu mai multe sfaturi iar pe site-ul nostru vei gasi o gama variata de articole despre imprimante, iar atunci cand chiar nu stii ce sa alegi iti recomandam sa te orientezi catre imprimantele de buna calitate si cartusele originale, asa cum sunt cele din linkul de mai sus.