Multi se intreaba cat de mult poate ramane pornit un generator electric. Ei bine, sa incepem prin a mentiona ca un generator electric este unul dintre dispozitivele cu cea mai mare cerere de pe piata.

Din ce este compus un generator electric?

Un generator electric este alcatuit dintr-un motor pe gaz, diesel sau pe benzina si un alternator, folosind combustibilul pentru a genera energie electrica ca de exemplu un generator FD 7500E. Acesta este configurat in asa fel incat sa poata produce curent electric, motiv pentru care sunt folosite in principal pentru alimentarea cu energie electrica, in caz de intreruperi de curent sau locuri in care nu exista retea electrica.

Tipuri de generatoare electrice

In prezent, sunt disponibile doua tipuri principale de generatoare electrice:

  • Cele primare: care sunt capabile sa transforme orice fel de energie primita in energie electrica.
  • Secundarele: care transporta la borne, sub forma de energie electrica, o parte din energia pe care o primesc.

Cat timp poate fi pornit un generator electric in functie de puterea sa?

Conform standardului ISO-8528-1, puterea generatoarelor electrice poate fi definita in patru clasificari, care se bazeaza pe operatiunile pentru care sunt destinate.

  • Putere auxiliara de urgenta: benzina utilizata in mod obisnuit, maxim 200 de ore pentru sarcini mici si medii.
  • Putere auxiliara: utilizata intre 200 si 500 de ore.
  • Putere principala : are un timp de utilizare nelimitat, fiind folosit in santiere si industrie, printre altele. Acestea sunt alimentate cu motorina si sunt in general stationare.
  • Putere continua: ca si precedenta, are un timp de utilizare nelimitat, dar pe langa aceea ca are aceeasi functie ca aceasta, este folosit si in operatiuni in care este esential sa nu intrerupeti alimentarea cu energie electrica. Astfel, se foloseste in centrale electrice, pomparea apei etc.

Cum sa determinati dimensiunea generatorului electrice de care aveti nevoie?

Timpul de aprindere al generatorului

Unul dintre punctele care sunt de obicei mai complicate la achizitionarea unui generator electric este sa stiti sa-i determinati dimensiunea. Este necesar de mentionat ca, daca noul dvs. generator electric nu indeplineste cerintele determinate, este posibil sa nu functioneze corect si chiar sa deterioreze unele dintre dispozitivele care sunt conectate la acesta.

Cat timp poate fi pornit un generator electric?

Dupa cum v-am spus la inceput, sunt multi care se intreaba cate ore pot avea generatorul pornit. Ei bine, aceasta este o intrebare pe care o putem imparti in doua raspunsuri. Pe de o parte, putem spune ca orele de functionare ale unui generator electric vor depinde de dimensiunea rezervorului pe care il are dispozitivul si de cantitatea de energie electrica pe care o genereaza.

Asa se face ca orele de functionare ale unui generator electric pot fi intre 8 si 12 ore continue sau nelimitate cand vorbim despre echipamentul principal de alimentare. Acum, daca ne referim la durata de viata utila a modelului care este detinut, aceasta poate varia intre 2.000 si 9.000 de ore.

In sfarsit, dorim sa subliniem faptul ca, daca sunteti interesat sa achizitionati un generator electric de cea mai buna si de cea mai inalta calitate, trebuie sa aveti in vedere faptul ca trebuie vorbit cu un specialist ca sa determine un model potrivit situatiei dumneavoastre.