Alege un profil HEA 180 pentru proiectul tău. Află unde se utilizează şi ce diferenţe prezintă
Calitatea materialelor alese influenţează automat şi produsul final. Construcţia în cauză depinde de o mână bună de lucru, un plan bine pus la punct şi desigur, de ce materiale alegem pentru ca totul să fie la cele mai înalte standarde. Echipa ADF Metal Concept vă pune la dispoziţie o gamă variată de materiale pentru construcţii, având o experieţă de peste 20 de ani în comerţul cu produse metalurgice.
Aici puteţi găsi ţevi, profile laminate din oţel, tablă pentru construcţii, plase sudate, sârmă şi produse din sârmă, oţel beton, inox şi aluminiu, alături de alte materii prime esenţiale proiectelor dvs., aşa ca profil HEA 180.
Despre acest tip de produs vom discuta în continuare şi vom vedea unde se utilizează şi ce diferenţe prezintă anumite variante faţă de altele. Echipa ADF Metal Concept vă stă la dispoziţie pentru consiliera gratuită în alegerea materialelor necesare fiecărui proiect. La fel şi livrarea se face într-un timp cât mai scurt, ca totul să fie pregătit pentru viitoarea construcţie.
Compania, cu sediul în judeţul Prahova, garantează calitatea produselor sale prin certificari şi declaraţii de conformitate de la producătorii cu care aceasta colaborează. Iar dacă nu sunteţi din oraş, nu este nicio problemă, magazinul virtual vă aşteaptă să vă selectaţi produsele dorite, totul fiind disponsibil doar la un click distanţă.
Un profil HEA 180 are o greutate comercială de aproximativ 36.4 kg / ml, iar dimensiunile disponibile sunt h=171 mm, b=180 mm, s=6.0 mm, t=9.5 mm. Forma de prezentare este cea cu bare de lungimea 12.1 ml. Acest profil cu secţiunea în forma literei „H”, mai este cunoscut şi sub numele de europrofil sau profil economic. Metoda de prelucrare este prin laminare la cald.
Acest profil HEA este folosit în cadrul construcţiilor civile şi industriale, pentru confecţii metalice, stâlpi, grinzi, etc. În plus, se integrează foarte bine arhitectural, iar în majoritatea cazurilor rămâne la vedere ca element de design chiar.
Un europrofil HEA este un profil de oţel construit după norme europene în domeniul construcţiilor. În funcţie de acestea se pun la punct dimensiunile, toleranțele, finisajul suprafețelor, calitatea oțelului şi aşa mai departe. Un asemenea material se poate integra cu succes şi la construcția locuințelor, a structurilor din domeniul agriculturii sau a utilajelor. Toate profilele de tip HEA, dar şi HEB sau HEM fac parte din aceeași grupă HE, iar uneori le găsiți sub această denumire la producătorii de oțel. De menţionat este că are o rigiditate foarte mare comparativ cu greutatea sa.
Aşa cum se poate observa, din punct de vedere la aspectului acestui material de construcţie, profilele HEA sunt relativ subțiri comparativ cu mărimea în plan a profilului.
Tocmai din acest motiv, aceste tipuri de profile sunt folosite la construcţia structurilor de clădiri civile sau industriale, a spaţiilor de depozitare, dar şi pentru case mari, vile, garaje și lucrări de infrastructură. Europrofilul HEA are o formă pătrată şi ajunge până la dimensiunea de 300 de mm pe o latură.
Toate profilele din grupa HE sunt utilizate pentru construcţii metalice mari şi complexe, aşa cum reiese şi din exemplele anterioare. Doar că între acestea se regăsesc câteva diferenţe, în funcţie de greutate, înalţimea profilului, cât şi grosimea laturilor.
Profilul HEA, care face subiectul acestei prezentări, este versiunea uşoară, conform standardelor de producţie în vigoare. Profilul de tip HEB este versiunea normală, în timp ce ultima categorie, cel HEM, reprezintă versiunea grea, după aceleaşi standarde de fabricaţie.
Aşa cum reiese şi din denumirea acestuia, profilul HEA este cel mai uşor, dar dimensiunile vor fi superioare profilului HEB şi, în deosebi, comparativ cu profilului de tip HEM. Alte diferenţe de reţinut, de asemenea, fac referire la faptul că pentru un profil HEA cu dimensiunea de până la 300 mm, înălţimea acestuia este mai mica decât lăţimea tălpii. Conform acestor măsurători, înălţimea profilului creşte în timp ce lăţimea aceleiaşi tălpi rămâne constant la 300 mm.
Cât despre profiul de tip HEB, până la dimensiunea de 300 mm, acesta este pătrat pentru că înălţimea profilului şi lăţimea tălpii sunt egale. La fel ca şi în cazul primului profil, numit HEA, după această dimensiune, înălţimea profilului creşte în timp ce lăţimea tălpii rămâne de asemenea constant la 300 mm. În fine, dacă ne referim la ultimele profile, cele HEM, înălţimea este mai mare decât lăţimea tălpii.
Profilul HEA este cel mai uşor, iar profilul de tip HEM este cel mai greu atunci când ne referim la distanţa egală între cele două tălpi. Cu toate aceste diferenţe, este interesant că pentru toate cele trei profile, distanţa între feţele interioare ale tălpilor este aceeaşi.
Acest lucru poate ajuta în cazul anumitor îmbinări din cadrul construcţiei respective. Indiferent de profilul ales, aceste structuri din oţel reprezintă o variantă modernă şi rapidă, cu o formă care asigură o rezistenţă mai mare şi este uşor de asamblat.