Masajul – un real moment de placere
Definitie – Ce este masajul
Masajul este o procedura in care mainile sunt folosite ca influenta mecanica asupra organismului prin tehnici de framantare, presiuni, loviri etc,, in special pentru relaxarea muschilor tensionati, ameliorarea durerii si imbunatatirea posibilelor leziuni tisulare (muschi, ligamente sau tendoane), pe langa favorizarea sanatatii si starii de bine corporale a persoanei carora i se efectueaza.
Interesat de un masaj care sa iti aduca armonie in corp si minte ? Incearca Goldtantriclondon.com.
Care sunt tehnicile de baza ale unui masaj?
Masajul foloseste mai multe tehnici pentru a putea gestiona diferitele zone ale corpului intr-un mod mai confortabil si mai adecvat, in favoarea bunastarii persoanei careia i se aplica, printre care se numara:
- Presiune: acest tip de tehnica consta in comprimarea unei zone intre ambele maini sau intre degetul mare si restul degetelor si un plan rezistent al corpului.
- Frecare: este utilizat in general la inceputul masajului, este deplasarea pielii pe tesutul subcutanat se poate face cu varful degetelor, cu coatele si degetele mijlocii intr-o directie circulara daca se afla pe o regiune aplatizata, cum ar fi spatele, sau rotunjita ca umarul si longitudinal daca actioneaza asupra unui membru fie superior, fie inferior.
- Frecare moale sau masaj de relaxare: Consta in deplasarea superficiala a mainii pe piele, este o frecare moale care mangaie suprafata pielii care trebuie tratata intotdeauna in aceeasi directie si se face cu varful degetelor sau palma mainilor.
- Framantare sau ciupire Consta in luarea masei musculare cu o serie de contorsionari inainte si dupa, aceasta tehnica se efectueaza numai pe grupe musculare foarte palpabile si pe suprafete putin adanci, cum ar fi eminenta hipotenara si chiar pe abdomen.
- Vibratii: Sunt contractii facute prin muschii antebratului profesionistului care sunt transmise mainii care intra in contact cu suprafata pielii, aceasta forma de masaj are actiune sedativa.
- Percutie: Sunt un set de lovituri ritmice care se efectueaza prin miscarea articulatiei incheieturii mainii.
Ce efecte benefice genereaza masajele asupra organismului?
Beneficiile aplicarii masajelor sunt diverse, printre care relaxarea muschilor, o crestere favorabila a circulatiei organismului la nivel local si global, creste fluxul limfatic favorizand iesirea deseurilor toxice si a materialelor straine dintr-o posibila zona ranita, permite, de asemenea, reglarea respiratiei, scade perceptia durerii (efect analgezic), imbunatateste functia articulara si tonusul muscular.
Functia principala a unui masaj este de a genera bunastare in organism intr-un mod generalizat, inclusiv sanatatea mentala si fizica in intregime.
Care sunt indicatiile masajului?
Masajul datorita efectelor sale asupra diferitelor sisteme ale corpului are un spectru larg de actiune a corpului, inclusiv modificari musculo-scheletice, cum ar fi contractii musculare, tendinopatii, radiculopatii, entorse, spasme, fracturi, distrofii simpatice reflexe, crampe, luxatii, hemiplegii, tulburari ale sistemului nervos etc.
In plus, masajele sunt, de asemenea, indicate in modificari reumatice, cum ar fi osteoartrita, artrita; si in modificari vasculare, cum ar fi limfedem, elefantiazis, post interventii chirurgicale ale zonei estetice dar de asemeanea masajul este folosit si ca agent afrodisiac,relaxant etc, aici fiind nevoie sa apelam la un alt tip de masaj cu tehnici diferite.
Beneficiile masajului pentru minte
Stiati ca, pe langa beneficiile fizice, terapia prin masaj ofera si numeroase beneficii mentale si emotionale?
Terapia prin masaj, definita in linii mari, este manipularea manuala a muschilor si a anumitor alte tesuturi moi din organism, inclusiv tesutul conjunctiv, ligamentele si tendoanele, cu scopul de a imbunatati sanatatea si bunastarea unei persoane. Terapeutii de masaj autorizati sunt foarte pregatiti si cunoscatori in anatomie si fiziologie si isi folosesc experienta pentru a imbunatati starea de bine intr-o varietate de moduri.
Sa aruncam o privire la cateva dintre beneficiile mentale practice care vin din participarea la terapia prin masaj.
- Imbunatatiti-va abilitatile de relaxare:
Cand oamenii devin relaxati, ritmul cardiac, tensiunea arteriala, consumul de oxigen si nivelurile de cortizol salivar scad. Acest lucru ajuta la reducerea stresului si a anxietatii, care sunt cele doua cauze principale ale depresiei.
Vesti bune! Nici macar nu trebuie sa programati un masaj suedez de o ora pentru a culege beneficiile pe termen scurt ale unui masaj rapid. Studiile au aratat ca schimbarile fiziologice si psihologice au aparut chiar si dupa masaje de 10-15 minute pe scaun. Indiferent cat de incarcat este programul tau, iti poti face cu usurinta timp pentru un masaj scurt pe scaun. Pentru beneficii si mai semnificative, incercati sa combinati terapia prin masaj cu aromaterapia.
- Odihneste-te mai eficient:
Masajele nu sunt utile doar pentru relaxarea imediata. S-a dovedit ca masajele imbunatatesc tiparele de somn la toate tipurile de persoane, inclusiv copiii, adolescentii si adultii care sufera de insomnie, paralizie cerebrala, fibromialgie, migrene si multe altele.
Cercetarile au demonstrat ca cei care au primit un masaj de 30 de minute de doua ori pe saptamana timp de cinci saptamani au raportat o scadere semnificativa a durerii, ceea ce a dus la mai putine tulburari de somn.