Pe rafturile magazinelor sau in brutarii vei gasi o varietate de produse de panificatie. Uneori e dificil sa decizi ce paine sa cumperi si e si mai greu sa decizi cu ce sa o mananci.

Pentru a face paine sunt necesare patru ingrediente principale: faina, apa, sare si drojide. In functie  de tipul de faina sau drojdie folosita si de modul in care painea este preparata, dar si de alte ingrediente ce pot fi adaugate, precum seminte sau mirodienii, sunt obtinute mai multe tipuri de produse de panificatie.

Citeste in continuare si afla care sunt cele mai populare tipuri de paine, dar si cu ce le poti servi!

Painea alba este probabil cel mai cunoscut si consumat produs de panificatie. Este gasita sub mai multe forme, precum bagheta. Deoarece este atat de comuna, poate fi consumata cu orice preparat doresti.

Printre produsele de panificatie la moda regasim painea de secara. Aceasta este potrivita pentru personale care sufera de probleme ale tractului intestinal si pentru diabetici, datorita continutului ridicat de fibre.

Aceasta paine se diferentiaza prin culoarea mai inchisa si gustul puternic, fiind unul dintre motivele pentru care este atat de apreciata de catre consumatori. Aroma painii se combina perfect cu cea a mierii naturale de albine.

Painea integrala este fabricata din faina de grau integral, apreciata pentru faptul ca trece prin cele mai putine etape de procesare. Acest produs de panificarie contine de trei ori mai multe fibre decat faina alba, fiind minunata pentru problemele intestinale.

Aceasta paine se potriveste perfect cu avocado, rosii si ulei de masline. Exista ceva mai sanatos sau mai delicios?

Painea cu faina de grau si ovaz include in aluat fulgi de ovaz, ceea ce sporeste proprietatile alimentare. Ca si celelalte paini, este o sursa bogata de fibre. Daca esti fan al acestui produs de panificatie, consuma-l la micul dejun impreuna cu somon, spanac proaspat si crema de branza.

Paine multicereale. Este imposibil sa rezisti aromei acestui tip de paine, deoarece include o varitate de seminte si boabe, atat in interior cat si pe crusta: mei, in, secara, seminte de floarea soarelui, susan etc.

Pentru a imbogati si mai mult acest produs de panificatie, brutarii pregatesc aluatul folosind maia.

Savureaza o astfel de paine impreuna cu o salata de legume, hummus sau branza feta!

Paine nedospita. Aceasta paine nu contine nici un agent de crestere. Masa rezultata este mai compacta, ceea ce provoaca o digestie mai lenta, oferind astfel o senzatie de satietate pentru mai mult timp, fiind ideala pentru persoanele care tin dieta. Cateva exemple de astfel de produse de panificatie sunt ciabatta si pitta, ce pot fi servite impreuna cu un sos din ulei de masline si condimente, cu carne sau cu supe.

Painea din faina de porumb este ideala pentru cei care sufera de boala celiaca, deoarece nu contine gluten. Exista multe optiuni cand vine vorba de ce sa servesti impreuna cu painea de porumb. Fanii acestui produs il adora impreuna cu supa, chilli, carne la gratar si multe altele.

Painea este un aliment ce poate fi consumat la orice dintre mesele zilei, fie ca iei un mic dejun pe fuga, pranzul la birou sau cina impreuna cu familia.

Daca esti brutar si doresti sa comercializezi toate aceste tipuri de paine ai nevoie de cel mai bun furnizor de drojdie naturala. La Lesaffre Romania gasesti toate tipurile de drojdie de care ai putea avea nevoie in activitatea ta. Alege doar cei mai buni furnizori pentru a face cele mai bune produse!