Un expresor cafea cu râșniță profesional este un aparat cu o tehnică modernă, fără de care o cafenea, un bar, un restaurant sau bucătăria de acasă nu poate fi imaginată. Cererea mare de espressoare de cafea a creat o ofertă de diferite tipuri de dispozitive. Dacă vrei să-ți cumperi un expressor cafea profesional, pentru a bea în fiecare dimineață o ceașcă de cafea aburindă din boabe proaspăt măcinate, trebuie să iei în considerare anumite criterii. 

Cele mai bune cafele cu ajutorul unui expressor cafea cu râșniță profesional

Investiția într-un expresor cafea cu râșniță profesional, are sens, deoarece, un astfel de dispozitiv îți poate crea cele mai bune cafele și cele mai savuroase din boabe proaspăt măcinate. Oricine poate cumpăra un espressor bun la un preț avantajos. 

Poți găsi modele cu diferit de opțiuni, performante și cu un raport bun preț/calitate. Cu ajutorul unui expresor cafea cu râșniță profesional, prepararea cafelei aromate de înaltă calitate se va transforma într-un proces creativ.

Pentru a obține gustul așteptat, trebuie să înțelegi cum macină corect cafeaua un espressor. Calitatea și dimensiunea măcinării este baza cafelei bune. Măcinarea trebuie să fie uniformă și să se potrivească cu metoda de preparare. 

De ce este importantă uniformitatea? Dacă într-o porție ai în același timp particule mari, cum ar fi zahărul granulat, și particule mici de cafea pulbere, atunci acest lucru va avea un efect extrem de negativ asupra calității băuturii. Particulele mici vor renunța rapid la gustul lor și vor începe să se exagereze, dând băuturi amărăciune excesivă. 

Granulele mai mari nu vor avea timp să-și lase gustul în ceașcă, iar apa pur și simplu nu va avea timp să pătrundă în adâncurile lor. Rezultatul este un cocktail de cafea exagerată și insuficientă. Băutura va deveni amară, acră și astringentă în același timp. Plăcere cu siguranță va fi îndoielnică.

Alege cu încredere: Top expresoare cafea râșnite profesionale pentru aroma perfectă

De ce este nevoie de o râșniță pentru a măcina proaspăt boabele de cafea?

În timpul preparării, toate particulele de cafea trebuie să elibereze aceeași cantitate de substanțe de cafea în ceașcă. Pentru aceasta, este necesară uniformitatea măcinarii, care poate fi obținută cu un expresor cafea cu râșnița profesional. În principiu, un espressor cafea profesional nu este altceva decât o mașină de cafea automată normală. Diferența este că folosești boabe întregi în loc de cafea măcinată. Boabele de cafea sunt proaspăt măcinate în espressor înainte de fiecare proces de preparare.

Întregul bob de cafea conține mult mai multă aromă  decât cafeaua deja măcinată. Acest lucru face ca băutura să aibă un gust  mai aromat și mai corpolent. Orice băutor de cafea cunoaște cafeaua proaspăt măcinată și știe ce înseamnă. Cu ajutorul unui espressor o poți prepara cu ușurință acasă, la birou, la cafenea, într-un club și practic oriunde se poate vinde cafea proaspăt măcinată.

Probabil cunoști funcția de cronometru de la aparatul de cafea cu filtru obișnuit. Poți găsi această funcție și la un espressor cafea cu râșniță profesional. Astfel, poți seta pentru dimineață măcinarea boabelor de cafea proaspete. Espressorul este foarte ușor de instalat și macină boabele de cafea doar cât este nevoie. Unele dispozitive chiar reglează automat alimentarea cu apă.

Un expresor cafea cu râșniță profesional poate pregăti spumă de lapte cu pori fini pentru cappuccino sau latte macchiato. Dacă, dacă pe lângă cafea, dorești să savurezi și un espresso intens sau o spumă cremoasă de lapte, poți alege un espressor cafea profesional. 

Râșnița încorporată într-un espressor profesional, este o componentă foarte importantă. Spre exemplu, o râșniță conică are un volum mai mic decât o râșniță cu discuri. În general, râșnițele espressoarelor profesionale au un nivel de zgomot cuprins între 70 și 80 dB. Dar există și unele modele care au un nivel de zgomot mai mare, însă majoritatea modelelor profesionale au un volum relativ confortabil.

Expresor cafea cu râșnița profesional – Avantaje

Aromele fine din boabele de cafea pot fi extrase doar dacă sunt sub formă de cafea măcinată. Există, de asemenea, diferite tipuri de aparate profesionale care permit măcinarea boabelor în grade diferite, pentru a crea aroma optimă. În funcție de espressor, acestea sunt foarte diferite și pot influența diverși parametri de preparare a cafelei. 

Râșnița este situată în interiorul espressorului. Astfel, nu vei putea vedea nimic despre procesul de măcinare, dar dispozitivul funcționează eficient. Boabele de cafea se pun pur și simplu în recipientul special, iar râșnița trage cantitatea potrivită de boabe, procesându-le complet automat. 

Espressorul automat profesional știe exact ce grad de măcinare este cel mai potrivit. Doar cu o astfel de râșniță, un expresor cafea cu râșniță profesional poate îndeplini cerințele sale de calitate și își merită investiția.

Așa se face cafeaua care devine o plăcere. Doar cunoscătorii adevărați știu că un espressor cafea profesional poate face cafeaua perfectă. De aceea trebuie să te bazezi pe tehnologia profesională și pe varietatea de espressoare cu râșniță. De asemenea, designul este important, deoarece, funcționarea fără design nu ar fi mai mult decât o cafea rece. 

Un expresor cafea cu râșnița profesional îndeplinește perfect această cerință. Cafeaua este proaspăt măcinată chiar înainte de preparare, ceea ce garantează că aroma este pe deplin păstrată. Setările individuale ale râșniței, alegerea suplimentară a aromei la atingerea unui buton, pot face ca o cafea să fie mai blândă sau mai tare și, nu în ultimul rând, funcția de cronometru îl fac atât de dorit de orice băutor de cafea.

O râșniță bună produce cafea măcinată omogenă, adică uniformă, în care toate particulele boabelor de cafea au dimensiuni similare. Desigur, boabele de cafea sunt ușor diferite în structura lor și, prin urmare, chiar și cea mai bună râșniță de cafea din lume nu ar reuși niciodată să macine boabele la o dimensiune exact identică. 

Cu toate acestea, boabele măcinate în general omogen, sunt importante, deoarece aceasta este singura modalitate de a obține o extracție optimă. Aici intervine termenul „distribuție de particule” sau împrăștiere a particulelor. Împrăștierea particulelor se referă la diferențele de mărime a boabelor de cafea măcinate. La o cafea măcinată omogenă, particulele cu greu diferă ca mărime. 

Alegerea unui espressor cu râșniță conică sau cu disc, depinde în întregime de preferințele tale personale. Espressorul profesional cu râșniță conică este de obicei puțin mai scump, dar oferă cele mai bune rezultate.